Bosna i Hercegovina     | 21.09.2018. 17:42 |

Bissell upoznala Podžića i Šiljegovića s prioritetima rada Zapovjedništva NATO-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. rujna (FENA) -  Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost Bosne i Hercegovine Sifet Podžić i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović susreli su se danas sa zapovjednicom NATO stožera u Sarajevu, brigadnom generalicom Marty J. Bissell.

Razmijenjene su informacije o aktivnostima Zajedničkog povjerenstva u oblasti parlamentarnog nadzora nad sektorom obrane i sigurnosti u 2018. godini.

S tim u svezi, predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva Sifet Podžić naglasio je da je tijekom 2018. godine u sektoru obrane težište bilo na praćenju procesa javnih nabava i trošenju proračunskih sredstava, na aktivnostima uništavanja viškova naoružanja, streljiva i minsko – eksplozivnih sredstava, kao i na stanju personala i ljudskih prava u Oružanim snagama BiH (OSBiH), gdje je u posljednje vrijeme zabilježen zabrinjavajući odliv stručnih kadrova sa visokim časničkim činovima.

Također, razgovarano je i o opremanju OSBiH, rješavanju pitanja uknjižbe vojne imovine i drugim pretpostavkama za aktiviranje MAP-a, procesu implementacije dokumenta  "Pregled obrane", kao i o pružanju pomoći oko daljnjeg angažiranja deminerskih jedinica OSBiH u procesu vojnog deminiranja, u čemu je NATO stožer u Sarajevu neposredno angažiran.

Bissell je upoznala Podžića i Šiljegovića s težištem i prioritetima rada Zapovjedništva NATO-a u Sarajevu do kraja ove godine, priopćeno je iz PSBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Dačić: Srbija je razočarana što je spriječeno da se čuje istina o NATO "agresiji"

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo