Stranačke aktivnosti     | 21.09.2018. 16:13 |

Saopćenje za javnost Sadika Ahmetovića

FENA Saopćenje

Sadik Ahmetović, kandidat Proevropskog bloka BiH za predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske posjetio je danas opštinu Gacko i sa tamnošnjim stanovništvom razgovarao o problemima povratnika.

Na poziv domaćina Dževada Memića iz sela Bohor kod Gacka, obišao je ovo selo i ono šta je vidio i čuo u razgovoru sa povratnicima jesu žalbe mještana na položaj koji imaju.

- Ovi ljudi ovdje prepušteni su sami sebi. Ne pomaže im ni opština Gacko, a ni Ministarstvo za izbjegle Federacije BiH sa svojim kriterijima kome treba dati ili ne dati bilo kakvu pomoć. Najviše ih boli nepravda i način kako resorni ministar Edin Ramić i njegovo ministarstvo dijele pomoć. Te ljude najviše boli nepravda, naglasio je Sadik Ahmetović.

Istaknuo je da njegova funkcija budućeg potpredsjednika RS, nema previše ovlaštenja, ali da za razliku od trenutnog bošnjačkog potpredsjednika ovog bh. entiteta, može da pokuša da riješi ove probleme preko Nezavisnog bloka, stranke čiji je potpredsjednik i Proevropskog bloka BiH, koji će sigurno imati mandate u Skupštini RS.

- Radit ćemo zajedno, za razliku od dosadašnjih predstavnika Bošnjaka u institucijama RS. Ako se aktuelni potpredsjednik nije mogao usaglasiti sa SDA, normalno da ne može ni sa drugima koji nisu u SDA, rekao je Ahmetović.

Ahmetović se susreo i sa glavnim imamom Islamske zajednice iz Gacka Sadetom Bilalićem, sa kojim je također razgovarao o položaju Bošnjaka u ovoj opštini.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Izrečena drugostepena presuda u predmetu Sadik Ahmetović

Ahmetović: Vjericu Radetu proglasiti 'personom non grata'

Saopćenje kandidata Nezavisnog bloka Sadika Ahmetovića

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana