Ekonomija     | 21.09.2018. 16:11 |

Na sajmu lokalnih proizvoda 'Zlatne boje' upriličena radionica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. septembra (FENA) - Na sajmu lokalnih proizvoda Zlatne boje u Zaštićenom pejzažu "Bijambare" upriličena je radionica na kojoj su učesnici nastavili raditi na identifikaciji i mapiranju ekosistemskih vrijednosti u funkciji lokalnog razvoja šireg obuhvata Zaštićenog pejzaža Bijambare.

Radionica je organizovana u okviru međunarodnog projekta "Eco Karst", koji Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo i organizacija CENER21 implementiraju, uz podršku Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo. 

Ministar za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša Kantona Sarajevo Čedomir Lukić je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima na Eco Karst projektu i poželio uspješan rad učesnicima.

U okviru radionice oni su posjetili štandove malih lokalnih proizvođača i saznali više o njihovim aktivnostima, proizvodima i preprekama sa kojima se susreću u poslovanju. 

 - Zahvalni smo interesnim stranama koji aktivno sudjeluju u realizaciji projektnih aktivnosti - rekao je direktor KJU za zaštićena prirodna područja u KS Osman Delić.  

KJU za zaštićena prirodna područja KS će pristupiti izradi Akcionog plana za Zaštićeni pejzaž Bijambare s ciljem osnaživanja ekonomskog razvoja u ovom području, saopćili su organizatori.

Navedena radionica bila je završna manifestacija sajma lokalnih proizvoda Zlatne boje.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Turistička zajednica HNŽ na sajmu turizma u Beču

Turistička zajednica HNŽ-a na najvećem turističkom sajmu ITB u Berlinu

Turistička zajednica HNŽ-a na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta