Stranačke aktivnosti     | 21.09.2018. 12:13 |

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

FENA Saopćenje

Završava sezona trganja grožđa u broćanskim i drugim vinogradima diljem Hercegovine. Urod iznad očekivanja, podrumi puni, ali nažalost džepovi prazni jer puno grožga proizvođači nisu uspjeli prodati pa su bili primorani kupovati nove posude za nove količine vina u odnosu na protekle godine. Završi i manifestacija Dani berbe grožđa u Brotnju, a za potrebe kampanje i naš član Predsjedništva BiH uslika se u vinogradu sa škarama u ruci i osmijehom na licu. A, vi vinogradari možete se „slikat“ s trudom i mukom svojom koju uložište u proizvodnju grožđa, jer tržište preplavi makedonsko grožđe koje se ispod svake cijene moglo kupiti u raznim mjestima. Tako novac ode u Makedoniju, a u podrume ovdašnjih vinara sa strepnjom hoće li uspjeti prodati svoje vino, ode njihov trud i znoj.

Koalicija Hrvatsko zajedništvo još jednom ukazuje na sraman odnos aktualnih vlasti prema proizvođačima grožđa, smilja, malina i ostalih poljoprivrednih kultura koje su morali davati u bescjenje ili uništavati i preoravati površine zasađene njima. Žalosno do čega su dovedeni poljoprivredni proizvođači u našoj zemlji! Dok su vinogradari s plaćenom radnom snagom ubirali grožđe s trsova u svojim vinogradima, dotle su prekupci i nakupci plakatima javno pozivali na kupovinu makedonskoga grožđa koje se moglo kupiti i po pola marke kilogram. Žalosno do čega su dovedeni poljoprivredni proizvođači u BiH.

Poticaji su posebna priča. O njihovu netransparentnom dijeljenju puno je pisano i pričano ali je sve ostalo na tome. Kao da vlastodršce boli đon za obične ljude, osim onda kada trebaju njihov glas kako bi se ponovno održali u „sedlu“ – na fotelji s koje se teško maknuti.

Koalicija Hrvatsko zajedništvo u svome programu, kada je poljoprivreda u pitanju, nudi konkretna rješenja: osiguranje 3 – 5 posto novca iz proračunskih sredstava za poticaje; rješavanje pitanja otkupljivanja poljoprivrednih proizvoda; smilje (stati ukraj raznim malverzacijama i lobijima), vinogradarstvo i vinarstvo, stočarstvo, meso i mliječne proizvode, otkup svih drugih vrsta voća i povrća kako bi proizvođači mogli živjeti od svoga rada i imali zajamčen plasman onoga što mukotrpno proizvedu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!