Stranačke aktivnosti     | 21.09.2018. 08:20 |

Saopćenje za javnost DNZBiH – Krajiška stranka

FENA Saopćenje

DNZ BiH – Krajiška stranka, njeno rukovodstvo i kandidati, svjesni su da su neravnomjeran razvoj administrativnih  regija u BiH i općina u regijama sve više kamen spoticanja i značajan izvor novih podjela i podizanja tenzija. Brojni su pokazatelji koji idu u prilog činjenici stalnog i ubrzanog rasta razlika u razvijenosti i standardu života u Federaciji BiH i jednako tako u entitetu Republika Srpska i na nivou BiH. Razlika u razvijenosti dovodi do brojnih negativnosti u razvoju i utiče na sve izraženije ekonomske migracije rast nekoliko urbanih centara u BiH, na štetu nestajanja ruralnih sredina i gušenja manjih i ne razvijenih urbanih područja. 

Za DNZ BiH – Krajiška stranka nije prihvatljivo daljnje povećavanje razlika u razvijenosti regija u BiH i općina unutar regija i to je suprotno pravnim, socio-ekonomskim, humanim, demokratskim, pa i političkim principima savremenog društva. 

DNZ BiH – Krajiška stranka će se zalagati za sistemsko ispravljanje ove nepravde i za uspostavu ravnomjernijeg razvoja regija unutar BiH i to kroz diferenciranu politiku poreskih stopa, preferencijalnoj politici investicija, politici razvojnih, demografskih i drugih poticaja od strane države.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost DNZ BiH – Krajiška stranka

Saopćenje za javnost DNZ BiH – Krajiška stranka

Saopćenje za javnost DNZBiH – Krajiška stranka

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana