Stranačke aktivnosti     | 20.09.2018. 12:08 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Da je privatizacija institucija i kompletnog sistema države Bosne i Hercegovine dosegla svoj vrhunac, svjedoči i diplomatsko-konzularna mreža koja je odavno postala destinacija "uhljebljenih" podobnih osoba iz vladajućih političkih stranaka. Nepostojanje adekvatnog zakona o vanjskim poslovima, nesposobni kadrovi, nepostojanje obrazovnog i uređenog pratećeg sistema koji bi osigurao da Bosnu i Hercegovinu u svijetu predstavljaju sposobni, domoljubni, ugledni i časni ljudi, postojeće su prepreke za koje Nezavisni blok i kandidat za člana Predsjedništva BiH, Senad Šepić, imaju rješenje.   

"Iz iskustva kao predsjedavajući Delegacije BiH pri Vijeću Evrope, imao sam prilike upoznati i raditi sa dosta naših ambasadora i diplomatskog osoblja. Ima tu dobrih, profesionalnih ljudi, ali, nažalost, veliki broj njih je nesposoban i postavljen po privatnoj osnovi, po porodičnoj i stranačkoj liniji. Ozbiljne zemlje tako ne rade i brinu o svojoj diplomatsko-konzularnoj mreži. Kao član Predsjedništva BiH, najprije želim vratiti ugled našoj zemlji i izboriti se protiv priče o BiH kao neuspješnoj i propaloj zemlji. Želim vratiti i Bošnjacima poziciju aktivnog aktera regionalnih i evropskih poslova. Kao predsjedavajući Subkomiteta za vanjske poslove Parlamentarne skupštine Vijeće Evrope, znam koliko je važno imati državotvorni stav i lobirati za našu zemlju. Predložit ćemo adekvatan zakon o vanjskim poslovima i konačno uspostaviti diplomatsku akademiju, što tražim u Parlamentu još od 2014, te razvijati ekonomsku diplomatiju koja mora biti servis bh. privredi, što će biti moji prioriteti u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine. Sarajevo i BiH trebaju biti most gdje će se graditi dobri odnosi, a ne mjesto preko kojeg će se prelamati regionalni i strani interesi", izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo