Najave     | 20.09.2018. 08:18 |

UNSA - Završna konferencija projekta Library Network Support Services

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. septembra (FENA) - Univerzitet u Sarajevu (UNSA) najavio je za danas  završnu konferenciju projekta Library Network Support Services.

Završna ceremonija projekta Erasmus+ Capacity Building in Higher Education (CBHE) – „Library Network Support Services (LNSS): Modernising libraries in Western Balkan countries through staff development and reforming library services“ bit će održana u Rektoratu Univerziteta i kako je saopćeno, događaj je od velikog značaja za akademsku zajednicu Univerziteta u Sarajevu. 

Bit će dat pregled realiziranih aktivnosti te predstavljena evaluacija bibliotečko-informacionog sistema UNSA u odnosu na LNSS.

Temeljni ciljevi LNSS projekta su: modernizirati biblioteke i poboljšati razinu kompetencija i vještina bibliotečkog osoblja u visokoškolskim institucijama kroz razvoj inovativnih biblioteka, kao podrška obrazovanju i cjeloživotnom učenju; strukturirati strategiju razvoja bibliotečkog osoblja fokusiranu na poboljšanje standarda i kvaliteta biblioteka u zemljama zapadnog Balkana (ZB) kako bi bili poboljšani kvalitet bibliotečkih usluga i visokog obrazovanja općenito te njihova važnost za tržište rada i društvo; unaprijediti upravljanje i dostupnost biblioteka u zemalja zapadnog Balkana kroz strateško planiranje i razvoj politika; uspostaviti i održavati bibliotečku mrežu u zemljama zapadnog Balkana s ciljem širenja, održivosti i iskorištavanja rezultata projekta u budućnosti na nacionalnoj i regionalnoj razini, to jest razmjena znanja, iskustava, treninga i stručnosti u regiji.

Nositelj projekta je Tehnološki institut u Limericku, Irska, a partneri su: Transilvanijski univerzitet u Brašovu (Rumunija), Univerzitet na Kritu (Grčka), Poljoprivredni univerzitet u Tirani (Albanija), Univerzitet „Fan S. Noli” u Korči (Albanija), Univerzitet u Tirani (Albanija), Univerzitet u Prištini, Kosovska Mitrovica, Kosovo (Kosovo under UNSC Resolution 1244/99), Univerzitet Crne Gore, Univerzitet u Sarajevu, Kantonalna i univerzitetska biblioteka u Bihaću (BiH) te Sveučilište u Mostaru.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

UNDP proveo analize energetske efikasnosti stambenog sektora u 36 opština i gradova u BiH

Bolji uslovi za pacijente Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

Mesihović posjetila Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije