Bosna i Hercegovina     | 19.09.2018. 17:52 |

Sve je spremno za međunarodni memorijalni Off Road Rally 'Vinko Vukoja Lastvić'

FENA Ivan Crnjac

MOSTAR, 19. rujna (FENA) - U subotu i nedjelju, 22. i 23. rujna, na području Parka prirode Blidinje održat će se međunarodni memorijalni Off Road Rally "Vinko Vukoja Lastvić", u organizaciji off road kluba "Herceg ProTeam".

Taj događaj na Blidinje privuče tisuće ljudi, kako natjecatelja tako i obožavatelja i gledatelja ovog ekstremnog sporta.

Organizatorica turnira Marija Vukoja, vlasnica motela "Hajdučke vrleti", kazala je u izjavi za Fenu kako se na turniru očekuje oko 120 natjecateljskih vozila s cijelog Balkana.

- Kao i svih zadnjih godina, i ove godine bilježimo rekordan broj prijava. Očekujemo oko 120 natjecateljskih vozila raspoređenih u pet kategorija: hard, soft 1, soft 2, quad i tourist. Natjecatelji nam dolaze s cijelog Balkana, a njihov dolazak očekuje se već u petak – istaknula je Vukoja te dodala kako turnir ima veliki značaj za cjelokupni prostor Parka prirode Blidinje.

Po njezinim riječima, značaj ovako snažnog događaja na jednom malom području je jako velik jer ima međunarodni karakter i bilježi enormnu posjećenost.

Sam događaj, osim svoje prvotne svrhe da okuplja ljude iz svijeta off roada, ima svoj utjecaj i na promociju destinacije, u ovom slučaju Parka prirode Blidinje, napomenula je Vukoja.

Podsjetila je kako pripreme traju od pola godine, do godinu dana.

- Organizacija ove manifestacije iziskuje jako puno vremena, energije, truda i financija. Sam događaj počinjemo planirati i po godinu dana unaprijed, a konkretne operativne pripreme počinju par mjeseci prije same utrke - kazala je.

Ovogodišnji "rally" deveti je po redu, a nosi ime po preminulom Vinku Vukoji Lastviću, idejnom začetniku turnira i čovjeku koji je osmislio i izgradio "Hajdučke vrleti".

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Pčelari s područja Parka prirode Blidinje dobili ograde za zaštitu od medvjeda

Međunarodno 'Off road' natjecanje u Parku prirode Blidinje 20. i 21. lipnja

Otvorene prijave za Memorijalni Off Road Rally na Blidinju

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom