Bosna i Hercegovina     | 19.09.2018. 14:54 |

Pandurević na Euroazijskom foumu žena u Sankt-Peterburgu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. septembra (FENA) - Predsjedavajuća Kluba Srpske demokratske stranke (SDS) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Aleksandra Pandurević učestvovat će na drugom Euroazijskom foumu žena o temi "Žene za održivi razvoj u globalnom svijetu" koji se 20. i 21. septembra održava u Sankt-Peterburgu.

Planirano je da se na skupu razgovara o nizu pitanja širenja mogućnosti žena i njene uloge u politici, razvoju digitalne ekonomije, inovativnog razvoja socijalne sfere, osiguranja ekološke sigurnosti, jačanja međunarodne suradnje i promoviranja dobrotvornih i humanističkih projekata.

Predviđeno je da se tokom foruma održi i niz panela na kojima će, pored žena parlamentarki i predstavnica izvršnih tijela vlasti, učestvovati i predstavnici Organizacije Ujedinjenih naroda za industrijski razvoj (UNIDO), Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO), Svjetske banke i Svjetske zdravstvene organizacije.

Program drugog Euroazijskog foruma žena, bit će u skladu s odredbama Deklaracije "Preuređnje našeg svijeta: agenda u oblasti održivog razvoja u razdoblju do 2030. godine" koja je usvojena rezolucijom Glavne skupštine Ujedinjenih naroda 25. septembra 2015. godine.

Pandurević učestvuje na forumu na poziv predsjednice Vijeća Federacije Federalne Skupštine Ruske Federacije, koji je pokrovitelj foruma, Valentine Matvijenko, a skup se održava i pod pokroviteljstvom Međuparlamentarne skupštine država - učesnica Zajednice Nezavisnih Država, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Azra Ibrahimović: Neravnopravnost žena posebno vidljiva u političkom životu BiH

Pandurević učestvuje u radu drugog Evroazijskog foruma žena u Sankt Peterburgu

Pandurević: Dolazak većeg broja migranata u BiH generalno veliki problem

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta