Stranačke aktivnosti     | 19.09.2018. 11:39 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Predsjednica Kluba Srpske demokratske stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Aleksandra Pandurević, na poziv predsjednice Savjeta Federacije Federalne Skupštine Ruske Federacije Valentine Matvijenko, učestvovaće će na drugom Euroazijskom forumu žena koji će se, na temu „Žene za održivi razvoj u globalnom svijetu“, 20. i 21. septembra ove godine održati u Sankt – Peterburgu.

Program drugog Euroazijskog foruma žena, koji se održava pod pokroviteljstvom Savjeta Federacije Federalne Skupštine Ruske Federacije i Međuparlamentarne skupštine država – učesnica Zajednice Nezavisnih Država, biće u skladu sa odredbama Deklaracije pod nazivom „Preuređenje našeg svijeta: agenda u oblasti održivog razvoja u razdoblju do 2030. godine“, koja je usvojena rezolucijom Glavne skupštine Ujedinjenih naroda 25. septembra 2015. godine.

Tokom foruma planirano je da se razgovara o ulozi žena u politici, razvoju digitalne ekonomije, o ekološkoj sigurnosti, jačanju međunarodne saradnje i promovisanju dobrotvornih i humanitarnih projekata.

Tokom foruma će biti održan i niz panela na kojima će, pored žena parlamentarki i predstavnica izvršnih tijela vlasti, učestvovati i predstavnici Organizacije Ujedinjenih naroda za industrijski razvoj (UNIDO), Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO), Svjetske banke i Svjetske zdravstvene organizacije.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. J.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo