Stranačke aktivnosti     | 19.09.2018. 00:39 |

Saopćenje za javnost SBB-a

FENA Saopćenje


Sa skupova SBB-a poručeno: Pozivamo Izetbegovića da teškom retorikom od ljudi ne pravi mete

 

Savez za bolju budućnost BiH nastavio je s predstavljanjem politike i kandidata za sve nivoe vlasti na predstojećim izborima. Tako su večeras u sarajevskim općinama Stari Grad i Centar održana još dva spektakularna skupa na kojima je vladala pobjednička atmosfera. 

Skupovima je prisustvovao i Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Na skupu u Starom Gradu, Radončić je bio direktan i konkretan u osvrtu na teroristički akt paljenja automobila potpredsjednice SBB-a Adise Omerbegović-Arapović.

- Porodici Arapović ne samo da su zapalili automobil, neko je danas došao i tražio Adisa kući. Vjerovatno su ga tražili kao našeg šefa Izbornog štaba – kazao je Radončić, praćen gromoglasnom podrškom.

U nastavku svog govora Radončić je podsjetio na brutalne napade i prijetnje novinarima i političkim oponentima.

- Naučili su oni da im lako prolazi, i Ugljen, i Leutar i Delalić, kojeg su pokušali meni podmetnuti. Neće moći. Ja vam kažem - mi se ne bojimo, i oni to treba da znaju, narod se ne boji. Najodgovorniji čovjek, ako se bilo kome nešto desi u ovoj zemlji, jeste Bakir Izetbegović. Njegov jezik, u nedostatku argumenata, pun je najtežih diskvalifikacija koje nekog radikala podstiču na nečije ubistvo - kazao je Radončić.

Predsjednik je na kraju dodao da je SBB stranka koja ima sve razloge da njeni članovi hodaju uzdignute glave, a da su oni koji prijete, oni koji treba da se stide, a ne da se bave atentatima, prijetnjama.

- Strah nije dobar saveznik nijednom vlastodršcu. Svi koji su vladali strahom, zna se kako su završili. Tako će biti i ovog 7. oktobra. Nije u redu da supruga direktora Obavještajne službe samu sebe slika sa snajperom i to objavljuje na društvenim mrežama. Ima li to igdje na svijetu - kazao je Radončić, praćen aplauzima i skandiranjem.

Inače, skup u dupke punoj sali Općine Stari Grad otvorio je Adnan Hadžimuratović, predsjednik OO SBB-a Stari Grad i kandidat za Skupštinu KS.

Velike ovacije i aplauze dobila je Adisa Omerbegović-Arapović, potpredsjednica SBB-a i kandidatkinja za Parlament BiH.

- Život za BiH! Mi ćemo na zlo uzvratiti dobrim. I zato moramo smijeniti režimsku mafiju. Molim vas da birate Fahrudina Radončića, da birate kandidate SBB-a. Mislili su da će me uplašiti, da ću se povući, e neću se povući, jer ih se ne plašimo – kazala je Arapović-Omerbegović.

 

Nakon nje obratili su se Jasminka Jasna Beri, kandidatkinja za Skupštinu KS, Mirvad Kurić ministar aktuelne Vlade KS i nosilac liste SBB-a za Skupštinu, Mirsad Kacila, nosilac liste za Parlament FBiH te Ismir Jusko, aktuelni državni ministar saobraćaja i komunikacija i nosilac liste za Parlament BiH.

I u velikoj sali UNITIC-a na skupu SBB-a u Općini Centar vladala je pobjednička atmosfera. Skup je otvorio Amer Kapo, predsjednik OO SBB-a.

Fahrudin Radončić na skupu u UNITIC-u svoj je govor otvorio državničkom porukom. 

- Nalazimo se u općini za koju je jedan političar kazao da je vrednija od deset drugih, sjećate se. A mi kažemo da nam je jednako važan svaki pedalj Bosne i Hercegovine - kazao je Radončić. 

Osvrnuo se i na jučerašnju izjavu Vukote Govedarice, predsjednika SDS-a. 

- Govedarica je rekao da poručuje Radovanu Karadžiću da će on biti nasljednik njegove politike. I na tu njegovu izjavu, gdje prijeti nastavkom politike ratnog zločinca i genocida, niko ne reagira - naglasio je predsjednik Radončić i rekao da su jedine mete SBB i on lično. 

Na kraju je podsjetio na izjavu rahmetli Alije Izetbegovića. 

- Veliki rahmetli Alija je rekao: “Velikim Bogom se kunemo da robovi biti nećemo”, a ja poručujem: Velikim Bogom se kunemo da Bakirovi i Sebijini robovi biti nećemo – kazao je Radončić. 

Na skupu u UNITIC-u obratili su se i Sulejman Memo Haljevac, kandidat za Skupštinu KS, Mario Nenadić, aktuelni ministar pravde u Vladi KS, profesorica Jasna Duraković, kandidatkinja za Skupštinu KS, poznata glumica Zana Marjanović te Edita Đapo, kandidatkinja za Parlament BiH i aktuelna ministrica u Vladi FBiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Predstavljene Smjernice i Priručnik za izvještavanje o izborima (VIDEO)

Turska jača mjere sigurnosti za predstojeće lokalne izbore

Nastavlja se prebrojavanje glasova na predsjedničkim izborima u Senegalu, opozicija slavi pobjedu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo