Bosna i Hercegovina     | 18.09.2018. 21:09 |

Evropski pokret u BiH osuđuje svaki čin nasilja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. septembra (FENA) - Iz Evropskog pokreta u BiH smatraju da je nemili događaj sa paljenjem automobila potpredsjednice jedne političke stranke, koja je uz to kandidat na listi za najviše državno tijelo (PSBiH), nema ništa s načelim slobode i demokratije, saopćeno je iz tog pokreta. 

Navode da, iako im je namjera bila da se u izbornu kampanju ne miješaju ni na koji način, "taj događaj prosto zahtjeva oštru cjelokupnu društvenu reakciju i osudu ovog anticivilizacijskog čina".

Evropski pokret u BiH, navodi se u saopćenju, oštro osuđuje svaki čin nasilja, zastrašivanja političkih subjekata i birača, kao i govor mržnje tokom trajanja izbornih procesa u BiH.

Pozivaju sve, prije svega domaće nosioce i organizatore izbornog procesa, kao i političke lidere i stranke, uključene u te procese, sigurnosne i policijske službe, sudstvo i zakonodavstvo, ali i medije i posebno predstavnike institucija međunarodne zajednice, da svako na svoj način doprinese hitnom rješavanju tog slučaja.

Automobil potpredsjednice Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBB BiH) i kandidatkinje te stranke za državni parlament Adise Omerbegović Arapović zapaljen je jutros na Dobrinji, općina Novi Grad Sarajevo. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Čović o prozivkama za prorusko djelovanje: HDZ i HNS provode europsku politiku

Muftijstvo mostarsko: Nećemo prihvatiti uzurpaciju vakufa i pravljenje novih etničkih linija

Udruženje boraca 'Patriotske lige' HNK: Oštro se protivimo prizivanju vampira rata

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'