Ekonomija     | 18.09.2018. 13:05 |

Ristić: Sagledati i prednosti i mane rada nedjeljom

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 18. septembra (FENA) - Predsjednica Privredne komore Republike Srpske (RS) Dragica Ristić ocijenila je danas da nadležni organi trebaju sagledati i prednosti i mane najave Sindikata trgovine Republike Srpske, koji, po uzoru na neke zemlje u Evropi, nakon izbora pokreću inicijativu da se u trgovinama, trgovačkim centrima i buticima zabrani rad nedjeljom.

Ministarstvo trgovine RS-a i lokalne zajednice to pitanje, kako je dodala, trebaju sagledati u cjelini i vidjeti da li treba onemogućiti rad nedjeljom ili tražiti veća prava za radnike koji rade tog dana.

- Pitanje rada nedjeljom je uvijek složeno pitanje i kada se gleda iz ugleda radnika i porodice i društva. Ako nam je to značajno zbog turizma, treba naći rješenje da se određenim subjektima osigura da rade, a da sva prava radnika budu ispoštovana - rekla je Ristić novinarima u Banjoj Luci.

Iz Sindikata trgovine RS-a su naveli da će o ovom pitanju biti riječi na forumu sindikata trgovine jugoistočne Evrope, te da su svi za to da se rad nedjeljom ukine.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana