Ekonomija     | 17.09.2018. 17:46 |

Razgovarano o narednim koracima na poboljšanju ambijenta poslovanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. septembra (FENA) - U Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH održan je sastanak predsjednika udruženja prerađivačke industrije Sektora za industriju i usluge na kojem se razgovaralo o narednim koracima udruženja okupljenih u Komori, s akcentom na djelovanje u skladu sa usvojenim strategijama razvoja sektora, u cilju poboljšanja ambijenta poslovanja.

Na sastanku je ocijenjeno da postoji nedostatak podrške proizvođačima u FBiH i da je potrebno realnom sektoru i izvoznicima omogućiti dalji razvoj i širenje proizvodnje.

-Ukidanje izvoznih povlastica negativno se odrazilo na rad proizvodnih kompanija, te je potrebno iznaći rješenja za podsticaj izvozu - rečeno je na sastanku, saopćeno je iz Privredne/Gospodarske komore FBiH.

Govorilo se, kako se navodi u saopćenju, o problemu odliva produktivne radne snage, kao i problemu velikog broja nezaposlenih koji se nalaze na evidencijama zavoda za zapošljavanje.

Na sastanku su doneseni određeni zaključci, koji će biti uvršteni u plan rada Sektora za industriju i usluge PKFBiH, saopćeno je.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Pozder okupila stručnjake za rješavanje problema Jablaničkog i drugih jezera

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'