Stranačke aktivnosti     | 17.09.2018. 15:30 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Srpska demokratska stranka pobijediće na sva četiri nivoa vlasti u Republici Srpskoj i BiH, jasan je potpredsjednik SDS i šef Izbornog štaba za izbornu jedinicu 6 Mićo Mićić.

- Naš cilj je 4:0 i sigurno ćemo ga ostvariti - jasan je bio Mićić, koji je danas održao redovnu konferenciju za medije u Bijeljini, najavljujući veliku pobjedu kandidata Vukote Govedarice za predsjednika RS i Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH, kao i kandidatskih listi na oba nivoa.

On je istakao da je lista izborne jedinice 6 SDS dobro prihvaćena u narodu, što dokazuje i izuzetna posjećenost predizbornim tribinama koje organizuje ova stranka.

- Naši kandidati imaju jasne programe i podršku naroda, s obzirom na to da je osnovni cilj da SDS da vrate Srpsku narodu, odnosno da vrate povjerenje građana u institucije i vlast - istakao je Mićić.

On je podsjetio na trenutne probleme u Republici Srpskoj u oblasti ekonomije, zdravstva, školstva, kao i poljoprivrede.

- Srpska je prezadužena, sve češće se uzimaju potrošački krediti. Sve je veća nezaposlenost, sa kojom raste i odlazak mladih. Zbog loše politike trenutne vlasti izostaju strane investicije, zbog čega se narušava cjelokupan društveni ambijent - upozorio je Mićić, dodajući da je doprinos na plate od 52 odsto iz 2004. godine porastao na današnjih 66 odsto, što je ogromno opterećenje za čitav privredni sistem.

- Srpskoj je neophodan ravnomjeran razvoj svih regija, što se može postići samo ravnomjernim ulaganjem u sve regije - istakao je Mićić, dodajući da će SDS sa Vukotom na čelu ravnomjerno razvijati sve regije Srpske.

On je podsjetio da se, zahvaljujući upornom i sistemskom radu Gradske uprave, Semberija proteklih godina ubrzano razvija, a projekti koji zavise od republičke vlasti stagniraju.

- Više od pet godina čekali smo saglasnost Vlade RS za dovođenje gasa u Bijeljinu. Čekamo i saglasnost za izmještanje autobuske stanice na mjesto nekadašnje željezničke stanice, da bi se, u skladu sa regulacionim planom, na mjestu trenutne autobuske stanice napravila javna garaža. Takođe, potrebno nam je i zemljište za izgradnju nove sportske dvorane, s obzirom na to da je Bijeljina postala prepoznatljiva u regionu kao Grad sporta - naveo je Mićić, dodajući i da se o izgradnji kraka auto-puta koji bi trebao ići preko Bijeljine priča deset godina, kao i o auto-putu Bijeljina-Brčko-Beograd za koji treba da se definiše trasa.

On je obećao da će SDS nakon pobjede imati kao prioritet završetke ovih projekata.

- Trenutna vlast ima taktiku da uspava neopredijeljene građane da ne izađu na izbore. Mi želimo da svi izađu na izbore i da narod izabere ko će da ga vodi naredne četiri godine - istakao je Mićić, dodajući da su promjene i boljitak neophodni Srpskoj.

On se, odgovarajući na pitanja novinara, osvrnuo i na slučaj štrajka u preduzeću „Žitopromet“ komentarišući da to nije prvi slučaj da privrednici koji su u sprezi sa vlašću i politikom propadaju.

- Imali smo takav scenario sa kompanijom „Bobar“, a sada je u problemu i kompanija Slobodana Pavlovića, jer ko nastoji da ekonomski opstane preko politike upada u probleme – smatra Mićić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana