Stranačke aktivnosti     | 16.09.2018. 18:05 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

FENA Saopćenje

Sinoć su održani predizborni skupovi koalicije „DF-GS, Željko Komšić: BiH pobjeđuje!“ u Kladnju i Živinicama.

Mahir Mešalić, nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona u svom obraćanju na predizbornom skupu u Živinicama rekao je: „Uradili smo više kao opozicija nego što je vlast. Stavili smo radnike i obespravljene u prvi plan. Tražili smo da naplatite sve ono što im se dugovalo. Nastavit ćemo tako i dalje.“, te dodao: „Nećete tući borce, neće ih tući ni Vlada FBiH ni Salko Bukvarević. Nemaju odgovor na njihove zahtjeve, pa ih žele otjerati. To tako neće moći!“

„Glasajte za one koji vas nisu izdali, a ne za one koji vam daju novac. Tako prodajete i sebe, i porodicu i državu. Osvjestite se“, poručio je iz Živinica Esad Kitić, nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH.

„Nismo došlo tražiti glas, došli smo vas pozvati da nam se pridružite. Nema naroda bez države, a politike koje se danas vode usmjerene su ka njenom raspadu. Zato treba da nam se pridružite, kako bi zajedno sa svima vama Bosna i Hercegovina pobijedila“, poručio je Zlatan Begić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Željko Komšić, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine u svom obraćanju poručio je: „Htjeli su da nas dijele, pregovori oko izmjena Izbornog zakona su vodili ka novoj podjeli Bosne i Hercegovine. Zato moja kandidatura, da zaustavimo podjele i dijeljenje naroda. Zato sam krenuo u ovu priču. Reći ćemo im ne, neće nas dijeliti. U ovoj zemlji ima daleko više ljudi koji je vole, nego koji je ne vole.“, te dodao: „Molim vas da našim kandidatima date povjerenje, Zlatnu i ostalima, bit će tad i meni lakše, da imam podršku u parlamentima.“

Prije skupa u Živinicama održan je predizborni skup koalicije „DF-GS, Željko Komšić: BiH pobjeđuje!“ u Kladnju, a danas će biti održani skupovi u Tešnju i Maglaju.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana