Stranačke aktivnosti     | 14.09.2018. 20:11 |

Saopštenje za javnost SDP-a

FENA Saopćenje

Samo SDP garantuje da će cijela BiH postati pravedno društvo za sve nas

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine održala je predizborni skup u Brezi, na kojem je naznačeno da se konačno mora stati ukraj nepravdi, raširenoj u svim segmentima našeg društva, a čije su glavne žrtve građani Bosne i Hercegovine.

Navedeno je kako je u potpunosti narušeno povjerenje građana u institucije koje trebaju garantirati sigurnost i pravdu za sve. Sva nesigurnost i nepravda rezultat je toga što se već dvadeset godina pravi privatna država za odabrane pojedince, a ne pravna država za sve građane.

Upravo zbog ovakve nepravedne situacije, SDP BiH ima plan da od našeg društva napravi pravedno društvo za sve nas!

Na skupu su se okupljenim građanima obratili Sabit Begić, Branka Trogrlić, Senaid Begić, Jasminko Kapić, Jasmina Zubić, Zukan Helez i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

Jasminko Kapić, nosilac liste SDP-a za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona, u svom govoru naznačio je kako su ovi izbori posljednja prilika da izgradimo zemlju za sve nas, po mjeri svih njenih građana.

„Ovo je najgora vlast koju je ova država imala ikada. Zato ćemo vratiti dostojanstvo i povjerenje građanima u institucije i politiku i nastaviti graditi zemlju za sve nas, tamo gdje smo stali 2014. godine. Znam da to možemo i idemo zajedno do konačne pobjede!“, rekao je Kapić.

Jasmina Zubić, nositeljica liste SDP-a za Predstavnički dom Parlamenta FBiH iz Izborne jedinice 406, navela je kako je spremna uložiti znanje, iskustvo i trud, ukoliko joj građani ukažu povjerenje da zajedno sa ostalim drugaricama i drugovima izgradi državu za sve.

„SDP BIH ima Plan 10, stručne i odvažne kandidate i ukoliko građani prepoznaju interes svoje djece i budućih generacija, birat će našeg Denisa Bećirovića i kandidate SDP-a na svim nivoima. Ovo nisu samo izbori na kojim se bira vlast za naredne četiri godine, već se donosi odluka o opstanku države BiH“, rekla je Zubić.

Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH istaknuo je kako je SDP spreman donijeti promjenu.

„Moramo zaustaviti egzodus ljudi, obezbijediti radna mjesta i povećati penzije. Moramo poboljšati sigurnost. Zauvijek moramo riješiti pitanje boraca. Ko nije zaslužio biće izveden iz prava, da bi dobili pošteni borci koji jedini i jesu zaslužili“, poručio je Helez.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je u svom govoru naglasio da će uspjeh naredne vlasti mjeriti prema tome da li je zaustavila odlazak ljudi, te da SDP to može uraditi.

„Mi ne govorimo šta smo radili, već šta ćemo raditi. Ne govorimo šta je radila aktuelna vlast, jer se nema šta reći. Bazirali smo se na prioritete koji su od nas tražili nezaposleni i penzioneri. SDP će povećati plate, povećati penzije i uvesti besplatno obrazovanje za sve. Voljeli bi vidjeti kakav plan za ostanak ljudi u državi ima ova vlast. Mi imamo plan u kojem se nalaze rješenja“, rekao je Nikšić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

SDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP-a

Saopćenje za javnost SDP-a

Klub zastupnika SDPBiH uložio amandmane na budžet FBiH za pomoć povratnicima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo