Najave     | 14.09.2018. 17:09 |

U Mostaru od sljedećeg vikenda eko radionice za djecu 'Na mladima svijet ostaje'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. rujna (FENA) - Neformalna skupina mladih "Ekoomladina" iz Mostara organizira seriju radionica pod nazivom "Na mladima cvijet ostaje" koje će se održavati vikendima, i to 22. i 29. rujna te 13. i 20. kolovoza u Potocima kraj Mostara, s ciljem upoznavanja sudionika s osnovama permakulture, reciklaže i podizanja razine ekološke svijesti.

Ove radionice namijenjene su djeci od 7 do 14 godina starosti i sastojat će se od teoretskog i praktičnog dijela obuke, a teme su "Dobri susjedi" i "Zeleni zid", priopćeno je iz Agencije lokalne demokratije Mostar.

Na radionicama "Dobri susjedi" djeca će se upoznati s biljkama koje dobro surađuju zasađene jedne kraj drugih, te će osim pripreme tla za sadnju dobiti uvid i u sam proces sadnje, pa će biljke zasaditi u sezonskoj bašti.

U radionici "Zeleni zid" pažnja će biti usmjerena reciklaži i kreativnim rješenjima te će polaznici radionice uz pomoć instruktora izgraditi vertikalnu baštu od recikliranih plastičnih boca u kojoj će zasaditi začinske biljke.

Radionice "Na mladima cvijet ostaje" financirane su kroz grant sredstva fonda Lokalne inicijative mladih, EU projekta Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana, koji na području Mostara implementira Agencija lokalne demokratije Mostar.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ukrajinski gradonačelnici u BiH uče o poslijeratnoj obnovi gradova (VIDEO)

Obilježavanje Svjetskog dana intelektualnog vlasništva u petak u Mostaru

Iz kladionice u Mostaru ukradena kasa s novcem

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije