Bosna i Hercegovina     | 14.09.2018. 15:24 |

Volonterska akcija'72 sata bez kompromisa', sudjeluje više od 1.000 mladih u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. septembra (FEN A) - Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. od 27. do 30. septembra organizirat će na području BiH volontersku akciju pod nazivom '72 sata bez kompromisa'  s ciljem promocije i popularizacije volonterskog djelovanja i rada. 

Prijave za petu volontersku akciju su u toku. Više od 1.000 mladih sudjelovat će u ekološkom, edukativnom, zabavnom, kreativnom, karitativnom i duhovnom sadržaju kako bi beskompromisno djelovali na dobrobit drugih,saopćeno je iz Centra za mlade Ivan Pavao II.

Prijave za akciju se vrše preuzimanjem prijavnog obrasca na službenoj stranici Centra za mlade www.mladicentar.org koji se, nakon popunjavanja, šalje na e-mail:72satabezkompromisa@gmail.com.

Prijaviti se mogu pojedinci, grupe, ili projekt u svojoj župnoj ili lokalnoj zajednici.

Do sada je u BiH kroz četiri volonterske akcije 72 sata bez kompromisa sudjelovalo više od 3.000 mladih koji su radili na 330 projekata te tako pružili pomoć za 60.000 stanovnika BiH.

Cilj projekta je okupiti mlade, osnovnoškolce, srednjoškolce, studente i sve ljude dobre volje kako bi zajedničkim snagama i akcijama pokazali da možemo preobraziti društvo u kojem živimo te kako nam je potrebno samo malo kako bi napravili promjene u našoj lokalnoj zajednici te slobodno vrijeme posvetili volontiranju i promicanju volonterskog djelovanja, navode organizatori akcije.

 

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

NCM 'Ivan Pavao II' - Volonterska akcija za mlade iz cijele BiH

NCM 'Ivan Pavao II' - Volonterska akcija za mlade iz cijele BiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana