Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost DF-a

Saopćenje

U Varešu i Brezi održani su predizborni skupovi koalicije „DF-GS, Željko Komšić: BiH Pobjeđuje!“, čime ova koalicija započinje kampanju u Zeničko – dobojskom kantonu.

Na početku predizbornog skupa u Brezi prisutne je u ime domaćina pozdravio Fadil Kadrić, predsjednik Općinskog odbora Demokratske fronte Breza, koji je poželio dobrodošlicu svima koji su došli.

Profesor Edin Arnaut, nosilac liste za Skupštinu Zeničko – dobojskog kantona u Brezi je predstavio ekonomski program Demokratske fronte, jer kako kaže, to je ono što gradi državu i to je krucijalno za Bosnu i Hercegovinu, te je pozvao sve da pročitaju izborni program Demokratske fronte koji je javno dostupan.

„Izuzetno sam sretan što sam večeras u gradu rudara, u našoj Brezi. Divim se našim rudarima, izuzetno poštujem to zanimanje, ali su obespravljeni i mi smo na njihovoj strani. Oni su Bosna i Hercegovina koja pobjeđuje“, rekao je Hajrudin Žilić, nosilac liste za Zastupnički dom Parlament FBiH na skupu koalicije u Brezi.

Vlatko Glavaš, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH poslao je poruku da je njegova jedina domovina oduvijek bila jedino Bosna i Hercegovina, da je to dokazao i kada je nosio kapitensku traku u najtežim vremenima, te je dodao: „U Predsjedništvu želim Komšića jer ne želim djeci objašnjavati zašto predstavnici Bosne i Herecegovine ne vole ovu zemlju. Ovaj put nema baraža, ovaj put BiH pobjeđuje.“

Željko Komšić, kandidat za člana Predsjedništva BiH u svom obraćanju rekao je: „Mislio sam da je sve ovo što rade Dodik i Čović prošlost, da se to neće ponoviti, ali pogriješio sam. Previše se resursa dalo Čoviću, dala mu se moć, a govorio sam da to ne rade, zato sada ispostavlja političke zahtjeve. Zato je bitno da nakon sedmog oktobra bude 2:1 za Bosnu i Hercegovinu.“

Prije skupa u Brezi, održan je skup u Varešu, na kojem se u ime  Općinske organizacije Vareš obratio Kruno Ridžić koji je naglasio važnost pobjede Demokratske fronte, a posebno Željka Komšića na izborima u oktobru mjesecu.

Također, skup u Varešu pozdravio je Milan Dunović, potpredsjednik Federacije BiH, koji je rekao: „U protekle četiri godine mog mandata bilo je jako puno posla u vraćanju dostojanstva svakog stanovnika Bosne i Hercegovine. Bile su tu mnogobrojne apelacije Ustavnom sudu. Ustavni sud je rekao da je Zakon o stečaju bio neustavan, 11 godina je radnicima brutalno oduzimana njihova plata i imovina, 11 godina su htjeli da radimo besplatno. Nismo im dopustili da nastave tako. Po njima radnik 60 puta manje vrijedi nego svi ostali, a radnici su izgradili BiH i u dobroj mjeri odbranili našu domovinu.“

Na skupu u Varešu, Željko Komšić rekao je: „Vareš je dokaz da se može živjeti zajedno. Bošnjaci su izglasali hrvata za načelnika i to načelnika iz HDZ-a, jer misle da je dobar čovjek. Stavili ste sposobnost ispred stranačkih i nacionalnih pripadnosti i neka ste ako je dobar i pošten.“, te zaključio: „To Draganu nije problem, već mu je problem ko bira člana Predsjedništva BiH. Biraju ga građani ove zemlje.“

Koalicija „DF-GS, Željko Komšić: BiH Pobjeđuje!“ nastavlja svoju kampanju u Sarajevu, u općinama Ilidža i Novo Sarajevo.

DF
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.