Servisne informacije     | 13.09.2018. 14:00 |

BIHAMK - Povećan broj biciklista i motociklista na putevima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. septembra (FENA) - Zbog povoljnih vremenskih uvjeta povećano je prisustvo motociklista i biciklista na saobraćajnicama, tako da se vozačima preporučuje opreznija vožnja. Na svim pravcima sa aktuelnim radovima upozorava se na poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.  

Danas do 18.00 sati zbog redovnog održavanja javne rasvjete u tunelu Ivan na magistralnom putu M-17 Sarajevo-Konjic, vozila saobraćaju jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, u toku su radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-16.1 Klašnice-Prnjavor. 

Od ostalih puteva sa izmijenjenim režimom saobraćaja izdvajaju se regionalni putevi: R-418 Prozor-Tomislavgrad (Podbor-Aćimići), R-445 Lješevo-Visoko, R-454a Bratunac-Drinjača i R-474 Jelah-Piljužići.  

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom