Bosna i Hercegovina     | 13.09.2018. 12:21 |

Crveni križ Gornji Vakuf-Uskoplje uskoro u novim prostorijama

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 13. septembra (FENA) - Nove prostorije Općinske organizacije Crvenog križa Gornji Vakuf-Uskoplje bit će otvorene u subotu, na lokaciji ispod tribina novosagrađene Sportske dvorane u ovom gradu.

Kako je Feni kazao sekretar Crvenog križa u toj općini Muris Pidro, na taj način bit će stvoreni uvjeti za još uspješniji rad ove humanitarne organizacije, koja je od 2003. djelovala u iznajmljenom prostoru.

- Početak rada u novim prostorijama ozvaničit će načelnik Gornjeg Vakufa-Uskoplja Sead Čaušević, ministar zdravstva u Vladi SBK-a Nikola Grubešić i predsjednik OO Crvenog križa u Gornjem Vakufu-Uskoplju Ivica Bilić - kazao je.

Po njegovim riječima, prostor je članovima CK-a dodijelila Općina Gornji Vakuf-Uskopplje, nadležno kantonalno ministarstvo sudjelovalo je u njegovom opremanju s oko 15 hiljada KM, a približno isti iznos osigurao je Crveni križ iz vlastitih sredstava.

Isti dan, Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi koje djeluje u sastavu Crvenog križa, a trenutno broji oko 220 aktivnih članova, organizirat će akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Otvorene nove prostorije Općinskog suda u Zenici, EU izdvojila dva miliona eura

Čavara nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje

Predstava 'Taximetar' oduševila publiku u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Jajcu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'