Kultura     | 13.09.2018. 09:58 |

U Hanikahu otvorena izložba radova Internacionalne umjetničke kolonije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. septembra (FENA) - Izložba radova stvaranih tokom šeste Internacionalne umjetničke kolonije "Sarajevo 2018" otvorena je sinoć u Gazi Husrev-begovom Hanikahu u Sarajevu.

Organizatorica Kolonije Mirsada Baljić kazala je Feni da se na izložbi predstavlja 19 umjetnika iz Turske, Kipra, Grčke, Velike Britanije, Kosova, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

- Tokom osam dana trajanja Kolonije nastalo je 50 radova, u tehnici akril i ulje na platnu koje posjetioci mogu vidjeti do 21. septembra - rekla je Baljić.  

Prenoseći utiske  umjetnika, učesnika kolonije, Baljić kaže kako ih fascinira Sarajevo, prekrasni ambijent u Hanikahu, dok oni koji dolaze već treći put otkrivaju nove čari BiH, kao što su Mostar i Počitelj.

Jedna od njih je profesorica slikanja Univerziteta Gazi u Ankari Birsen Ceken Yildirim iz Turske koja se predstavila sa tri rada u akrilu.

- Na svim slikama je Mostar, Stari most i okolina, jer me to najviše dojmilo - istakla je i dodala kako treći put učestvuje u Koloniji, a ranije je slikala Hanikah i sarajevske zvekire. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Hanikahu internacionalna izložba 'Umjetnici Sarajevu'

U Skoplju za Dan nezavisnosti BiH izložba umjetnika iz šest zemalja

U Hanikahu otvorena izložba 'Umjetnici Sarajevu'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'