Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH

Saopćenje, Foto/SBBBiH

SBB je digao namjensku industriju na noge, sačuvao svjetski priznate ljekare u Sarajevu i spasio firme gubitaše

Nakon prepunih dvorana na skupovima u Srebrenici, Kaknju, Stocu, Gornjem Vakufu i Novom Travniku sinoć je održan još jedan spektakularni skup Saveza za bolju budućnost BiH u Multimedijalnoj dvorani u Hadžićima. 

Sat-dva prije početka skupa brojni građani ove općine počeli su pristizati u dvoranu. a na početku skupa dvoranski prostor kao i hodnici su bili dupke puni.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić, prije dolaska u Multimedijalnu dvoranu, posjetio je Remontni zavod Hadžići gdje ga je dočekao menadžment ove kompanije na čelu sa Mehom Rekićem a sastanku je prisustvovao i Nermin Džindić, ministar energije, industrije i energetike Federacije BiH.

Nakon sastanka Radončić je prošetao ulicama Hadžića gdje su ga brojni građani pozdravljali i aplaudirali iskazujući mu dobrodošlicu u njihovu čaršiju, a tokom jednoiposatnog skupa aplauzi i odobravanje govora upotpunili su pobjedničku atmosferu na skupovima SBB-a. 

U Hadžićima su predstavljeni kandidati za kantonalni, federalni i državni nivo vlasti iz Kantona Sarajevo. Skup je otvorio Zlatan Šehić, predsjednik OO SBB Hadžići koji je podsjetio na brojne pljačkaške privatizacije te na melverzacije prilikom donacija i u javnim nabavkama. 

Uz njega, govorila je i Edisa Ramić, predsjednica Foruma žena SBB-a u Hadžićima. 

Skupu se obratio i Meho Rekić, direktor Tehničko-remontnog zavoda Hadžići koji je u svom izuzetno nadahnutom govoru kazao da je u Hadžiće došao kao Krajišnik a da se danas osjeća kao čovjek koji se rodio u Hadžićima. 

- Spasili smo Zavod. TRZ i Hadžići su kao dvije duše koje jedna bez druge ne mogu. Spasili smo firmu od onih koji su je uništili a sada hoće ponovo da vladaju - poentirao je Rekić. 

Ovacijama su dočekani svi kandidati SBB-a za Skupštinu Kantona Sarajevo na predstojećim izborima 7. oktobra, a više stotina građana imalo je priliku čuti Mirvada Kurića, nosioca liste za Skupštinu KS i aktuelnog ministra kulture i sporta ovog kantona. 

- Ovo je uspješan tim. A da bi bili uspješni morate slijediti uspješne. Nama je Bog dao našeg graditelja Radončića i hvala mu na tome. Razlika između nas i SDA je što mi radimo i brinemo se za građane i državu - naglasio je Kurić. 

A onda je za govornicu izašao ugledni prof. dr. Mirsad Kacila, svjetski priznati kardiohirug, nosilac liste SBB-a za Parlament FBiH. 

- Bio sam na čelu klinike koja je uradila preko 5.000 složenih intervencija na srcu. U zadnjih nekoliko godina došlo je do negativne političke influencije gdje više nisam mogao prihvatiti odgovornost za čovjeka, pacijenta - kazao je Kacila praćen aplauzima. 

Alen Ramić, kandidat SBB-a za parlament FBiH i aktuelni direktor preduzeća „Park“ kazao je da dolaskom na čelo ovog preduzeća dočekan lavinom problema ali da nakon samo dvije godine ovo preduzeće bilježi pozitivne izvještaje. 

- Prvi put nakon 10 godina imamo pozitivan izvještaj. Ljudi su nas dočekali kao svoje najrođenije vjerujući da nismo kao oni prije nas, rekao je Ramić. 

Zlatko Kravić, nosilac liste za Parlament FBiH kazao je da je prije dvije i po godine pristao da bude direktor Opće bolnice u Sarajevu na poziv Radončića. 

- Kada sam došao, bolnica je trebala biti zatvorena, bili su pritisci da na tom mjestu treba biti neki hotel. Rekao sam da ja to mogu vratiti na pravi kolosjek i da 24 sata budemo na usluzi našim građanima. Od vojne bolnice smo napravili elitnu ustanovu. One koje su drugi tjerali uzeo sam ja. Nisam dopustio ni da Kacila ni Gavrankapetanović napuste BiH - kazao je doktor Kravić.   

U Hadžićima je govorio i Ismir Jusko, ministar saobraćaj i komunikacija BIH i nosilac liste za Parlament BiH. Jusko je podsjetio na svoj angažman u ministarstvu i naglasio da je u svemu imao veliku podršku Radončića te da je uradio sve da BiH dobije 2, 7 milijardi KM za gradnju puteva 

- MI radimo i idemo dalje. Počeli smo graditi most Svilaj i završili 60 posto posla na njemu, uskoro ćemo preuzeti kontrolu nad bh. nebom i našoj zemlji donijeti novih 150 miliona KM. Mi smo u dvije godine pokazali koliko možemo. Nama treba dvostruka pobjeda - rekao je Jusko. 

Na kraju je na binu izašao i Fahrudin Radončić, praćen gromoglasnim aplauzima.

- Dali su nam namjensku industriju koja je bila spremna da se konačno uništi i šta se desilo, ona je postala ključna izvozna grana privrede u Federaciji BiH. Mi smo do danas zaposlili 1.000 radnika i gubitaše pretvorili u firme koje posluju pozitivno. Dali su nam Skenderiju, Studentski centar, sve smo spasili i nakon 17 godina Studentski centar posluje pozitivno. Dali su nam vojnu bolnicu, a željeli su tu hotel da naprave, da daju nekom stranom investitoru, nasreću mi smo napravili alternativu KCUS-u koji je devastiran. Ako njima ne valjaju Kacila i Gavrankapetanović, valjaju nama i narodu - kazao je Radončić.

Dalje je naveo da SBB želi dvostruju pobjedu i da bude stranka koja će voditi glavnu riječ bošnjačke politike. 

- Mi želimo pobjedu, da vodimo politiku uspješnih ljudi. Politiku jednake šanse. SBB je od pokreta postao ozbiljna politička stranka - kazao je predsjednik Radončić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.