Stranačke aktivnosti     | 12.09.2018. 15:09 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Udruženje poslodavaca Federacije BiH uputilo je pismo svim političkim strankama u kojem su naveli očekivanja od vlasti koja će biti formirana nakon općih izbora.

Poslodavci traže da se usvoje zakonska rješenja koja će unaprijediti poslovni ambijent, pojednostavniti administraciju i omogućiti jednak tretman realnog i javnog sektora.

“Od 19 mjera koje Udruženje poslodavaca predlaže, Naša stranka u svom programu već ima 14.  Sve predložene izmjene zakona ciljaju na one oblasti u kojima su nužne izmjene postojećih praksi da bi privatne kompanije mogle postati generator razvoja ove zemlje”, navodi Sabina Ćudić, nositeljica liste za Federalni parlament.

Ističe kako će Naša stranka tražiti od potencijalnih koalicionih partnera da, prije bilo kakvog formiranja vlasti, u zakonodavnim tijelima usvoje skupinu neophodnih zakonskih rješenja.

“Većina prijedloga Udruženja poslodavaca Federacije svakako su integrisana u dokument koji smo pripremili sa uslovima za formiranje koalicije. Svjesni smo da se koalicije svaki put formiraju na osnovu kalkulacije, a onda kada formira vlast nastaju problemi međusobne optužbe koje koaliciju čine nestabilnom. Naša stranka će tražiti prije svega da se okupimo oko istih ciljeva”, zaključila je Ćudić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo