Stranačke aktivnosti     | 12.09.2018. 14:40 |

Saopćenje za javnost Saveza za pobjedu

FENA Saopćenje

U proteklih nekoliko mjeseci, u javnosti Republike Srpske pojavio se veliki broj različitih rezultata istraživanja pred Opšte izbore, zakazane za 7. oktobar.

Sva pomenuta istraživanja plasirana su od strane stranaka koje su trenutno na vlasti u Republici Srpskoj i njima bliskih organizacija, i sva su imala nekoliko upadljivih zajedničkih obilježja. Svako od objavljenih istraživanja imalo je suštinske nedostatke, jer negdje nije navedena veličina uzorka, negdje je sakriven period realizacije istraživanja, a svugdje je nedostajao naziv istraživačke kuće koja iza istraživanja stoji. Redovno su korišćeni zvučni epiteti poput „renomirana agencija iz inostranstva“ ili „jedna međunarodna organizacija“, ali su prikrivani stvarni autori i naručioci.

Savez za pobjedu, odlučan da raskrsti sa mnogim lošim praksama koje je nametnuo SNSD i njegovi politički partneri, i u ovom segmentu političkog djelovanja pristupa drugačije.

Stoga, javno saopštavamo rezultate istraživanja koje je, za potrebe stranaka okupljenih u Savez za pobjedu i zajedničkih kandidata na predstojećim izborima, realizovano u periodu od 14. do 23. avgusta 2018. godine, na reprezentativnom uzorku od 1.510 ispitanika. Istraživanje je realizovao beogradski „Demostat“, ugledna i profesionalna istraživačka agencija sa velikim iskustvom u ispitivanju javnog mnjenja. Istraživačkim timom je rukovodio sociolog Srećko Mihailović.

Prema dobijenim rezultatima, oba zajednička kandidata Saveza za pobjedu za individualne funkcije imaju ozbiljno vođstvo u odnosu na svoje protivkandidate.

Tako je podrška naroda Vukoti Govedarici u trci za predsjednika Republike Srpske za 7% veća u odnosu na podršku Željki Cvijanović, dok Mladen Ivanić ima 9% prednosti naspram Milorada Dodika u trci za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

U sklopu istog istraživanja, utvrđeno je i da su stranke koje čine aktuelni opozicioni blok u prednosti u odnosu na koaliciju okupljenu oko SNSD-a i u novom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske će imati većinu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

SZP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Saveza za pobjedu

Savez za pobjedu otkazao završni predizborni skup u Banjoj Luci

Saopćenje za javnost Saveza za pobjedu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo