Bosna i Hercegovina     | 12.09.2018. 13:21 |

Počinje ekološki sajam „EKOBIS 2018“

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 12. septembra (FENA) - Šesnaesti međunarodni ekološki sajam „EKOBIS 2018“ bit će otvoren sutra pod motom  „Uzgojimo vlastitu hranu – pažljivo birajmo ishranu“, s obzirom da je ovogodišnja tema „Poljoprivredna proizvodnja i prehrambena industrija“.

Generalni pokrovitelj Sajma u Bihaću je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva  Federacije BiH, dok je ovogodišnji regija -partner Virovitičko – podravska županija.

- S obzirom na ekonomsku situaciju, zaista ove godine nije bilo lako organizirati ovakav događaj. Bez obzira na sve, potrudili smo se da u naredna tri dana u Bihać dovedemo ugledne i uspješne privrednike iz regiona i svijeta. Promovirat ćemo zdrave vrijednosti, naravno ekologiju, te ćemo insistirati na pozitivnim pričama. Zato smo ponovo uvrstili i nagradu za najuspješnije privrednike u 2017. godini - istakao je generalni sekretar Privredne komore Unsko-sanskog kantona (USK) Nihad Šušnjar

EKOBIS  je sajam izložbeno-prodajnog karaktera na kojem su se do sada predstavili izlagači iz: BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Njemačke, Češke, Slovačke, Italije, Francuske, Turske, Finske i Izraela. Ove godine, na sajmištu, u sportskoj dvorani „Luke“, predstavit će se više od 200 izlagača  iz nekoliko zemalja regije.

- Imat ćemo oko 230 izlagača, na 130 unutrašnjih i vanjskih izložbenih prostora. Za razliku od prošle godine, u tom parametru imamo povećanje od 5 do 10 posto.  Nastojat ćemo da svi ovogodišnji posjetitelji zapravo vide nešto novo i da ih maksimalno zainteresujemo za sve prezentacije naših izlagača - rekao je direktor Sajma Enes Ružnić.

U proteklih 15 godina, na EKOBIS-u  se predstavilo više od 3. 000 izlagača iz 18 zemalja, a Sajam  je posjetilo više od 200. 000 posjetilaca. Organizatori ovome obavezno dodaju i više od 500 uspješno realizovanih pratećih sadržaja.

Ovogodišnje, šesnaesto sajamsko izdanje trajat će do 16. septembra.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

Privredna komora USK predstavila projekt finansijske podrške inovativnim poslovnim idejama

Privredna komora USK educira mlade kako se što bolje pripremiti za traženje posla

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'