Ekonomija     | 11.09.2018. 16:24 |

Privrednici iz Austrije posjetili Međunarodni aerodrom Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. septembra (FENA) - Privrednici iz Republike Austrije posjetili su danas Međunarodni aerodrom Sarajevo, a generalni direktor Armin Kajmaković i izvršni direktor za razvoj aerodroma Alan Bajić informirali su goste o predstojećim ključnim razvojnim projektima koji su u direktnoj vezi s povećanjem kapaciteta odnosno kontinuiranim povećanjem broja putnika.

Predstavnici Sektora za razvoj aerodroma održali su kraću prezentaciju infrastrukturnih projekata koji bi trebalo da budu realizirani, a  predstavnici renomiranih austrijskih firmi iz oblasti građevinarstva i zrakoplovstva prezentirali su svoje prodajne programe  te u kontekstu sve intenzivnije ekonomske saradnje Austrije i Bosne i Hercegovine, pokazali interes za sudjelovanje u investicijskim projektima Međunarodnog aerodroma Sarajevo, saopćeno je iz Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Radi se o privrednoj misiji koju je organizirao trgovinski savjetnik Ambasade Republike Austrije Andreas Meindl s ciljem informiranja austrijskih kompanija, koje se bave izgradnjom i opremanjem zračnih luka i terminala, o investicijskim aktivnostima Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zbog homofobnih poruka izbačeni iz nogometne reprezentacije Austrije

Austrijski tužioci podnijeli žalbu na odluku suda da Fritzl bude prebačen u obični zatvor

Austrija obustavlja isplate UN-ovoj agenciji za pomoć Palestini

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo