Bosna i Hercegovina     | 11.09.2018. 13:44 |

Genjac: Poštovati odluku SAD-a, Nović: Sankcije protiv Špirića političke

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 11. septembra (FENA) - Delegat Kluba bošnjačkog naroda (Stranka demokratske akcije) u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Halid Genjac je kazao da treba poštovati Odluku Sjedninjenih Američkih Država o sankcioniranju potpredsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i poslanika te stranke u Predstavničkom domu PSBiH Nikole Špirića.

- Domaće institucije su odavno trebale pokrenuti određene istrage protiv Špirića. Neke radnje su već i poduzete, ali opet se vraćamo na pitanje efikasnosti, integriteta i rada naših pravosudnih institucija - kazao je.

Delegat iz Kluba srpskog naroda (SNSD) Sredoje Nović smatra da je Odluka o sankcioniranju Špirića isključivo politička.

- Leglasita sam i uvijek očekujem da prvo nadležne institucje utvrde da li se neko bavi korupcijom ili ne, pa onda da se donose političke odluke, a ne obrnuto - zaključio je.

Kako se navodi u odluci State Departmenta, Nikoli Špiriću i članovima njegove porodice, supruzi Nadi Špirić, njegovom sinu Aleksandru Špiriću, kćerci Jovani Špirić, zabranjen je ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Špirić je drugi visokopozicionirani zvaničnik SNSD-a kojem su Sjedinjene Američke Države izrekle sankcije. Prethodno je na "crnu listu" stavljen predsjednik ove stranke Milorad Dodik. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Špirić čestitao Uskrs

Špirić i Efthymiadou o aktuelnoj političkoj situaciji i ekonomskim odnosima BiH i Grčke

Špirić i Habota razgovarali o provođenju preuzetih zadataka u okviru evropskih integracija

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom