Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 11.09.2018. 11:31 |

Afganistan - Četiri policajca i 87 militanata ubijeno u sukobima

FENA Internet

KABUL, 11. septembra (FENA) - Četiri policajca i najmanje 87 militanata poginulo je u sukobima i zračnim napadima u dvije afganistanske provincije, saopćile su vlasti.

U južnoj pokrajini Kandahar, afganistanske sigurnosne snage, podržane zračnim udarima, odbile su veliki napad Talibana u okrugu Maywand, pri tom usmrtivši 57 militanata te ranivši 16 napadača, kazao je šef pokrajinske policije Abdul Raziq.

Četiri policijska službenika također su ubijena dok ih je 11 povrijeđeno. Nekoliko vozila militanata je uništeno u sukobima, prenosi Xinhua.

Osim toga, 30 militanata je ubijeno a 16 povrijeđeno u operaciji 'čišćenja' koje su pokrenule afganistanske sigurnosne snage zajedno sa NATO koalicijom u distriktu Baghlan-e-Markazi u sjevernoj pokrajini Baghlan.

Napadi vladinih snaga su pokrenuti u znak odmazde, nakon što su militanti u petak usmrtili 20 vojnika i više njih ranili.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Izraelska vojska tvrdi da je ubila 90 naoružanih ljudi tokom racije po bolnici Al Shifa

Dvojica vodećih generala okrivili Bidenovu administraciju za haotično povlačenje iz Afganistana

Najmanje osam poginulih u pakistanskim zračnim napadima u Afganistanu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'