Najave     | 11.09.2018. 11:02 |

Potpisivanje ugovora o pripravničkom stažu za 80 povratnika sa VSS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. septembra (FENA) - Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić u srijedu će u Sarajevu potpisati i uručiti ugovore za 80 povratnika sa VSS radi obavljanja pripravničkog staža, te 36 poslodavaca koji su se prijavili na javni poziv ministarstva.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica “Program pomoći u obavljanju pripravničkog staža kroz rad bez zasnivanja radnog odnosa povratnika sa VSS“ provodi s osnovnim ciljem - pružanja podrške zapošljavanju mladih obrazovanih kadrova, gdje se kroz njihovo stručno osposobljavanje, odnosno pripremu za tržište rada, direktno utiče na njihov održivi povratak/ostanak u mjestima povratka.

Pripravnici i poslodavci sa kojima će biti potpisani ugovori su iz 25 općina sa područja cijele Bosne i Hercegovine (Bijeljina, Bosanski Petrovac, Busovača, Čapljina, Doboj, Doboj Istok, Glamoč, Gradiška - Bosanska Gradiška, Jezero, Kalesija, Kotor Varoš, Milići, Modriča, Mostar, Novi Grad - Bosanski Novi, Prijedor, Novi Travnik, Sapna, Srebrenica, Stolac, Teočak, Teslić, Vitez, Vukosavlje i Zvornik).

Ministarstvo je za provođenje ovog programa u budžetu za 2018. godinu osiguralo sredstva u iznosu više od  380.000 KM, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

HNŽ: Poboljšanje sigurnost u prometu

Mostar povezan s Beogradom, letovi od travnja po cijeni od 56 eura (VIDEO)

Video materijal s potpisivanja ugovora između Grada Mostara, Air Serbie i Zračne luke Mostar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo