Stranačke aktivnosti     | 10.09.2018. 16:49 |

Saopćenje za javnost SDP BiH

FENA Saopćenje

Iako je teško biti iznenađen potezima SDA, najava ove stranke kako na izborima u Kantonu Sarajevo nudi program pod nazivom „Pokrenimo Sarajevo zajedno“, izaziva ne samo iznenađenje, već i šok.

SDA i njeni minderi, vladaju Sarajevom već pune četiri godine. Postavlja se pitanje, zašto u te četiri godine nisu pokrenuli Sarajevo makar za centimetar?

Umjesto toga, Sarajevo je pod vlašću SDA svedeno gotovo na palanku u kojoj nema vode,  u kojoj građani kada idu kod ljekara nose zavoje i lijekove. Sarajevo je grad u kojem je javni prevoz postao lutrija u kojoj građani ne znaju ni hoće li ga biti, a kada ga ima da li će vožnju završiti na željenoj destinaciji ili kao dio crne hronike o saobraćajnim nesrećama zbog stanja tramvaja, autobusa i trolejbusa.

Naročito šokira da kao prvo lice kampanje SDA u Sarajevu nudi Semira Efendića, načelnika Općine Novi Grad Sarajevo.

Upravo je SDA Novi grad tri godine imala direktora KJKP ViK u toku kojih je grad gotovo pa ostao bez snabdijevanja vodom.

To je ista ona SDA čiji direktori javnih, ali i privatnih preduzeća, su hapšeni u akciji „Zadruga“.

Sada u KJKP ViK vlada SDA Ilidža. Jedina razlika je što se tenderi ovog preduzeća sada namještaju po direktivi moćnika iz ovog ogranka SDA, dok je novogradska SDA u tome sada izgubila primat.

Uvjereni smo da građani Sarajeva neće nasjesti na ove jeftine propagandne metode SDA, kojima se ujedno vrijeđa i njihova inteligencija, te će im i sami postaviti logično pitanje: Pa što do sada niste pokrenuli Sarajevo?

Mi u SDP-u poručujemo da je krajnje vrijeme da Sarajevo konačno postane istinska metropola i glavni grad na ponos prvo svojih stanovnika, a onda i cijele BiH.

Sa SDA to nije moguće. Zato pozivamo sve građane da zajedno spasimo Sarajevo od minder politike koja je naš glavni grad pretvorila u mjesto u kojem vlada desetak moćnika okupljenih oko vrha SDA.

Vrijeme je da napravimo Sarajevo za sve nas i da takvo Sarajevo bude ponosna prijestolnica BiH – države za sve nas.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom