Kultura     | 10.09.2018. 15:26 |

HNK Mostar priprema novu predstavu 'Zečja rupa'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. rujna (FENA) - Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru započelo je s pripremom "Zečje rupe", jednog od najizvođenijih kazališnih komada na svijetu, a za ovaj tekst autor David Lindsay Abaire nagrađen je 2005. godine Pulitzerovom nagradom.

Predstavu će režirati Lajla Kaikčija, scenografiju i kostimografiju potpisat će Sabina Trnka, a igrat će Jelena Kordić Kuret, Sanda Krgo Soldo, Ermin Bravo, Vanja Matović i Amar Rahić.

Nakon tragičnog gubitka djeteta, obitelj suočena s pitanjem o smislu i sama pokušava preživjeti. Pokušaj normalnog života tek je prividna igra u kojoj bračni par nastoji naći smisao i razlog. Priča o gubitku, boli, suosjećanju i oprostu predstavlja studiju ljudskih karaktera i sudbina koja vrlo uspješno i sugestivno pobuđuje empatiju.

Istodobno, to je minuciozna studija ljudskih odnosa u vremenima krhke vjere, ali jednako tako to je drama i o ljudskoj snazi i sposobnosti da nadvlada teška životna iskušenja. "Zečja rupa" progovara o uvijek osjetljivoj i tabuiziranoj temi najvećeg ljudskog gubitka i konačnosti. To čini putem psihološki bogatih lica i situacija, pa unatoč zahtjevnoj temi, nije lišena suptilnog humora koji je čini životnom, privlačnom i uvjerljivom.

- S ovim naslovom na našem repertoaru dobivamo jednu provjerenu teatarsku uspješnicu, koja na najbolji način sintetizira ono najbolje što predstava može pobuditi kod publike, i smijeh i suze, i to istodobno - izjavio je umjetnički savjetnik HNK Mostar Dragan Komadina. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

"Staklena menažerija" na 31. Festivalu glumca

Premijera 'Stepskog vuka' oduševila mostarsku publiku

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'