Bosna i Hercegovina     | 10.09.2018. 14:31 |

Policija i školarci u akciji sigurnosti u prometu

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 10. rujna (FENA) - Početkom nove školske godine MUP Hercegbosanske županije (HBŽ) na prostoru svoje odgovornosti započeo je prometno-preventivnu akciju "Počela je školska godina - zaštitimo djecu u prometu".

Akcija kao i prethodnih godina trajati mjesec dana, a cilj je skrenuti pozornost vozačima na djecu u prometu, a posebice na prvašiće, priopćeno je iz MUP-a HBŽ-a.

Imajući u vidu da su djeca najugroženiji sudionici u prometu, odlučeno je da policijski službenici budu prisutni prilikom dolaska i odlaska djece iz škola te su sve policijske postaje na području županije i pojedinačno za svaku školu napravile određene planove prometno-preventivne akcije i po tim planovima postupaju.

Pred tomislavgradskom osnovnom školom djelatnici policije od jutra su započeli s formiranjem školskih prometnih patrola, u kojem djeca prvih razreda zajedno s policajcima zaustavljaju vozila, a vozačima, roditeljima i sudionicima u prometu dijele prikladne letke te ih upozoravaju da obrate više pozornosti u vožnji, a posebno u blizini škola.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Pokušavajući izbjeći privođenje skočio s prvog kata kuće i poginuo

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta