Bosna i Hercegovina     | 10.09.2018. 13:13 |

Herceg primio izaslanstva mostarskog i slovačkog sveučilišta

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. rujna (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je u ponedjeljak u dvorani zgrade Vlade izaslanstvo Sveučilišta u Mostaru, predvođeno rektorom Zoranom Tomićem, i Sveučilišta "Matej Bel" iz slovačkog grada Banske Bystrice, koje je predvodio rektor Vladimir Hiadlovsky.

Pozdravivši nazočne, Herceg je ukazao na značaj i ulogu Sveučilišta u Mostaru kao jedinog sveučilišta u Bosni i Hercegovini na kojemu se nastava izvodi na hrvatskom jeziku. Također je pozdravio snažan iskorak novog vodstva Sveučilišta na planu integriranja i internacionaliziranja, kazavši da ga iznimno raduje i uspostavljena suradnja sa Sveučilištem "Matej Bel" iz Banske Bystrice.

Tijekom sastanka, premijer HNŽ-s čestitao je voditeljima izaslanstava na danas potpisanom sporazumu o zajedničkom master studiju, koji će biti realiziran kroz Studij politologije na Filozofskom fakultetu i u Banskoj Bistrici, istaknuvši kako je to još jedan korak ka široj suradnji dva sveučilišta koja žele biti nositelji ključnih europskih vrijednosti u području visokog obrazovanja.

Rektor Hiadlovsky je, osobno i uime izaslanstva, zahvalio Hercegu na srdačnom prijamu, pozdravivši izuzetno dobru suradnju nositelja izvršne vlasti županije sa Sveučilištem u Mostaru, te ga pozvao da, zajedno s izaslanstvom mostarskog sveučilišta, posjeti slovačko sveučilište "Matej Bel", priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

'Mjera mora' predstavlja BiH na svjetskoj pozornici Venecijanskog bijenala (VIDEO)

Vlada HNŽ-a o sastanku s prosvjetarima: Nema prostora za preuzimanje dodatnih financijskih obaveza

Vlada HNŽ: Upravi za ceste HNŽ-a 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'