Bosna i Hercegovina     | 10.09.2018. 11:30 |

Sveučilište u Mostaru potpisalo sporazum o suradnji sa slovačkim sveučilištem

FENA Denis Leko

MOSTAR, 10. rujna (FENA) - Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović danas je u svom uredu u Mostaru primio izaslanstva Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišta "Matej Bel" iz slovačkog grada Banska Bistrica u povodu potpisivanja sporazuma o osnivanju zajedničkog master studija dvaju visokoškolskih ustanova.

Čović je istaknuo kako se izvrsna suradnja između Republike Slovačke i BiH na ovaj način još više osnažuje te da Sveučilište u Mostaru može računati na pomoć države u realizaciji potpisanog sporazuma.

- Sporazum koji je danas potpisan i suradnja oko zajedničkih projekata predstavljaju veliki iskorak. Izvrsna suradnja između Slovačke i BiH koja traje 20 godina i na ovaj način ćemo je dalje širiti. Vrlo brzo ćemo još neke naše partnere uključiti da preko NATO saveza ovaj studij kriznog menadžmenta dobije svoje mjesto - dodao je Čović.

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić kazao je kako će se zajednički master studij realizirati kroz Studij politologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru te Studij politologije u Banskoj Bistrici te da će cijeli projekt financirati Vlade Republike Slovačke.

- Ovaj projekt za nas je važan jer na taj način želimo steći nova znanja i nova iskustva kroz prizmu slovačkih iskustava u Europskoj uniji. Od samog početka naših aktivnosti podršku nam je davao član Predsjedništva BiH Dragan Čović pa smo ga zamolili da nas primi kako bismo ga izvijestili da smo uspješno realizirali projekt - kazao je Tomić.

Rektor Sveučilišta "Matej Bel" iz Banske Bistrice Vladimir Hiadlovsky istaknuo je kako je potpisivanje sporazuma samo prvi korak, a jedan od budućih ciljeva je izgradnja Centra kriznog menadžmenta u Mostaru.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Čović: Uskrs prigoda za jačanje naše vjere, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima

Čović: Pozivam nositelje vlasti da sami donosimo odluke i vodimo političke procese

Dan otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom