Sport     | 10.09.2018. 09:24 |

Davis Cup: Japanci napravili izmjene u timu, ali ostaju favoriti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. septembra (FENA) - U teniskoj Davis Cup selekciji Japana, koja dočekuje tim Bosne i Hercegovine u play-off susretu za Svjetsku grupu, prijavljene su izmjene igrača, te je novi sastav domaćeg tima po rankingu nešto slabiji u odnosu na prvobitno najavljenu postavu.

Ipak, u timu BiH ne pridaju preveliku važnost toj promjeni, s obzirom da kapiteni, prema pravilima ITF, imaju pravo na određene izmjene do dana žrijeba, što znači da će se tek u četvrtak, 13. septembra pouzdano znati koji će se japanski igrači suprotstaviti bh. teniserima na putu do najvišeg ranga takmičenja, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH. 

Prema novom spisku, u selekciji Japana ostaju najbolje rangirani igrač Taro Daniel (ATP 64),  dubl igrač Ben McLahlan (ATP dubl 24) i Yasutaka Uchiama (ATP 271/ dobl 102), a novoprijavljeni su Yoshihito Nishioka (ATP 177) i Yosuke Watanuki (ATP 277).

U prvobitno prijavljenom timu bili su Yuichi Sugita (ATP 91.) i Go Soeda (ATP 176.), ali još postoji mogućnost da japanski kapiten Satoshi Iwabuchi napravi izmjene prije žrijebanja.

Prema statistici, domaći tim je favorit, a zanimljivo je i da su navijači širom svijeta u anketi Davis Cup-a glasali u korist Japanaca 93 posto, dok su Bosni i Hercegovini dali tek sedam posto šansi.  

Bh. teniseri Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Darko Bojanović na putu su za Tokyo, odakle nastavljaju za Osaku gdje će u utorak 11. septembra imati prvi trening.

Mečeve susreta Japan – BiH bit će moguće pratiti u direktnom prijenosu u programu BHT.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Davis Cup - Teniseri BiH ovog vikenda igraju protiv Bugarske

Davis Cup reprezentacija BiH izgubila od Njemačke

Davis Cup - Nijemci bez najveće zvijezde dolaze u Mostar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo