Servisne informacije     | 08.09.2018. 09:16 |

U Bosni jutros oblačno, a u Hercegovini pretežno vedro

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. septembra (FENA) - U Bosni je jutros umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u centralnim, sjeverozapadnim i jugoistočnim područjima. U Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 7, Sokolac 11, Ivan-sedlo 12, Livno i Sarajevo 13, Bugojno 14, Srebrenica 15, Bihać, Sanski Most, Tuzla 17, Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Prijedor i  Trebinje 18, Doboj i Gradačac 19 i Mostar 20 stepeni. 

U Bosni će danas, prijepodne, preovladavati umjereno do pretežno oblačno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Poslijepodne uglavnom bez padavina i smanjenje oblačnosti. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Na jugoistoku Hercegovine tokom poslijepodneva je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature kretat će se od 22 do 28, u Hercegovini od 27 do 31 stepen.

U Sarajevu će, prijepodne, biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom povremeno. Tokom dana postepeno smanjenje oblačnosti. Dnevna temperatura iznosit će oko 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'