Bosna i Hercegovina     | 07.09.2018. 21:13 |

A -SDA i Pomak zajedno: Spremni smo i sposobni za promjene

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 7. septembra (FENA) – Na osnovu povjerenja građana koje smo dobili prije dvije godine na lokalnim izborima temeljimo svoj optimizam. Zajedno smo se dokazali koliko možemo i vrijedimo, a sada smo u ovoj kampanji i definirali jasne ciljeve. Želimo radom postaviti Unsko-sanski kanton na prvo mjesto po svim parametrima. Također, želimo doprinijeti i pozitivnim promjenama u Federaciji BiH i državi. Spremni smo i sposobni za to - zajednička je poruka kandidata Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) i Pomaka na početku kampanje pred Opće izbore u Bosni i Hercegovini.

Lideri ove političke platforme na predstojećim izborima bit će gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, te načelnici općina Bužim i Bosanski Petrovac Zikrija Duraković i Zlatko Hujić.

- Svi smo pobjednici s prethodnih lokalnih izbora, a ogromna podrška najjasniji je pokazatelj koliko smo i šta do sada uradili. S obzirom na to da smo u potpunosti bili zaboravljeni od kantonalne, federalne i državne vlasti, ujedinili smo se zbog potrebe našeg naroda. Nećemo više dopustiti da nas zaobilaze infrastrukturni ili bilo koji drugi projekti, te da smo u svakom problemu prepušteni sami sebi - rekao je nosilac liste A -SDA i Pomaka za Skupštinu Unsko-sanskog kantona Nermin Ogrešević na večerašnjem skupu u Kulturnom centru u Bihaću.

Gradonačelnik Bihaća i također kandidat na listi za Skupštinu Unsko-sanskog kantona Šuhret Fazlić još jednom je potencirao zasluge Krajišnika u ratnom periodu, te neosporivu ljubav i poštovanje prema državi.

- Vjerovatno smo zato razočarani i ljuti odnosom prema ovom dijelu BiH. Nezadovoljni smo ponašanjem i indolentnošću i naših dosadašnjih političkih predstavnika na višim nivoima vlasti. Zato smo predstavili jasna programska rješenja kojima ćemo pokušati ojačati našu privredu, realizirati poljoprivredne i turističke potencijale, unaprijediti putnu infrastrukturu i u svakom pogledu zaštiti interese građana USK, ali i BiH - dodao je Fazlić.

Na prvom političkom predstavljanju i početku kampanje kandidati Stranke demokratske aktivnosti i Pomaka istakli su kako će kroz kampanju ići dostojanstveno, što očekuju i od svih drugih političkih subjekata.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Premijer USK Nijaz Hušić u novogodišnjoj noći posjetio dežurne službe

Isak sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti Unsko-sanskog kantona o jačanju saradnje

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo