Sport     | 07.09.2018. 18:58 |

U21: 'Zmajići' petim uzastopnim trijumfom ostali na čelu Grupe 8

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 7. septembra (FENA) - Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine (U21) savladala je u 8. kolu kvalifikacija za evropsko nogometno prvenstvo 2019. godine u okviru svoje Grupe 8 selekciju Švicarske s 3:0 (2:0).

Ovo je bio čak peti uzastopni trijumf pulena selektora Vinka Marinovića, a sve je praktično bilo gotovo već i nakon prvog poluvremena, u kojem je golovima Ermedina Demirovića bh. tim vodio s 2:0.

On se, tako, danas prvi put u ovim kvalifikacijama i upisao u strijelce. Demirović je bh. nogometaše doveo u vodstvo već u 20. minuti, na asistenciju Luke Menala. Demirović je u 34. minuti povisio na 2:0, nakon slobodnog udarca kojeg je sa 18 metara izveo Amer Gojak.

Gostujući je golman Noam Baumann prvo kratko odbio loptu, ali se Demirović prikrao iza leđa odbrane i opet je pospremio u mrežu za 2:0.

U drugom se poluvremenu igralo otvorenije, ali bez golova sve do 86. minute, kada je, na asistenciju Kerima Memije, konačnih 3:0 postavio Hamza Čataković.

Čataković je dvije minutre ušao u igru umjesto Demirovića te, praktično, već u svom prvom kontaktu s loptom pogodio mrežu gostiju.

Susret je u Trening centru NSBiH u Zenici pratilo oko 2.000 gledalaca.

Bh. tim je, tako, zadržao lidersku poziciju u Grupi 8, ali sada sa 18 poena. Naredni susret bh. nogometaši igraju u utorak, 11. septembra u Rumuniji, od koje su prošle godine u Zenici izgubili s 1:3. 

Večeras u okviru Grupe 8 igraju još Wales - Liechtenstein (19 sati) i Portugal - Rumunija (20.15).

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ermedin Demirović sa dva gola vodi bh. tim do nove pobjede

Opreznom igrom do sutrašnje pobjede nad Švicarskom

Rasprodate ulaznice za rukometnu utakmicu BiH - Švicarska

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo