Servisne informacije     | 07.09.2018. 15:40 |

U Bosni sutra lokalni pljuskovi, a u Hercegovini sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. septembra (FENA) - U Bosni će sutra veći dio dana preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima, a u poslijepodnevnim satima doći će do smanjenje oblačnosti. U Hercegovini prijepodne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana u Hercegovini se prognozira povećanje oblačnosti koje može usloviti poneki lokalni pljusak.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će se kretati zmeđu 11 i 16, a na jugu BiH do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kratati između 20 i 25, na jugu zemlje od 26 do 30.

U Sarajevu će veći dio dana biti pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom. U poslijepodnevnim satima smanjenje oblačnosti. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12 stepeni, a najviša dnevna oko 22 stepena.

U Bosni i Hercegovini danas je veći dio dana preovladavalo sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim i večernjim satima u većem dijelu BiH su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 12, Bugojno 20, Livno 22, Ivan-sedlo i Sokolac 23, Jajce, Sarajevo i Srebrenica 25, Gradačac, Sanski Most, Trebinje, Tuzla i Zvornik 27, Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Prijedor i Stolac 28, Bihać 29 i Mostar 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrommeteorološkog zavoda BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana