FENA biznis     | 06.09.2018. 16:27 |

Raiffeisen drugu godinu zaredom "najbolja digitalna banka u BiH"

FENA Saopćenje

Priznanje renomiranog magazina Global Finance

(Sarajevo, 06.09.2018.) – „Tehnološki napredak pred nas postavlja izazov da prateći digitalne trendove idemo u korak s vremenom. Raiffeisen banka spremno prihvaća izazove digitalnog bankarstva i prilagođava svoju ponudu klijentima kako bi im omogućila jednostavnije i brže vršenje transakcija. Kao dobitnik ovog priznanja to dokazujemo stalnim inovacijama u ponudi naših usluga“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao da je banka prošle godine uvela uslugu Bankarstvo na Viberu, dok je ove godine implementirana usluga „m-plati“ koja omogućava plaćanje pametnim telefonom bez keša, kartice i interneta što Raiffeisen čini prvom bankom na bh. tržištu koja je ponudila ovu uslugu.

Dobitnici ovog prestižnog Global Finance priznanja odabrani su na osnovu niza kriterija kao što su jačina strategije za privlačenje i pružanje usluge novim digitalnim klijentima, rast broja digitalnih klijenata, sveobuhvatnost ponude, te benefiti digitalnih inicijativa.

Internacionalni magazin Global Finance osnovan je 1987. godine i ima oko 50.000 čitalaca u 189 zemalja. Global Finance redovno vrši odabir najboljih banaka te drugih pružaoca finansijskih usluga, a ove nagrade su postale standarad izvrsnosti u globalnoj finansijskoj zajednici. 

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 99 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Belma Hadžiomerović (033 287 452, belma.hadziomerovic@raiffeisengroup.ba),

Amra Tabaković (033 287 655, amra.tabakovic@raiffeisengroup.ba) ili

Irma Ahmetspahić (033 287426, irma.ahmetspahic@raiffeisengroup.ba)

https://raiffeisenbank.ba/

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Nagradna igra za nove i postojeće korisnike Raiffeisen Mobilnog Bankarstva

Generalna skupština Američke trgovačke komore u BiH izabrala nove članove Upravnog odbora

Popust uz plaćanje Raiffeisen karticama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo