Bosna i Hercegovina     | 06.09.2018. 12:22 |

Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama 7. septembra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. septembra (FENA) - Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama bit će obilježen 7. septembra, u organizaciiji Univerziteta u Sarajevu.

Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama je podsjetiti građanke i građane na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja. Biblioteke - partneri iz Bosne i Hercegovine će 7. septembra učestvovati u promociji svojih usluga nudeći građanima različite edukativne sadržaje, promocije, večeri poezije, okrugle stolove, izložbe.

Univerzitet u Sarajevu ove godine ima 40 partnera iz BiH. Ove godine naša ciljna grupa su najmlađi, a jedan od specifičnih ciljeva jeste podizanje svijesti o važnosti biblioteka u najranijem obrazovanju. Javna ustanova Djeca Sarajeva je prepoznata kao ovogodišnji partner u organiziranju ovog nacionalnog dana.

Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama obilježit će se u 31 odjeljenju ove institucije kroz aktivnosti koje uključuju likovni i scenski izričaj, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Univerziteta u Sarajevu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Održan koncert profesorica Muzičke akademije UNSA kao dio programa Inkluzivni univerzitet

Otvorena izložba radova studentica ALU u okviru programa UNSA 'Inkluzivni univerzitet'

Potpisan novi kolektivni ugovor za djelatnost visokog obrazovanja i nauke na UNSA

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo