Najave     | 05.09.2018. 14:35 |

Najbolji umjetnici iz sedam zemalja na 6. Internacionalnoj umjetničkoj koloniji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. septembra (FENA) - Šesta Internacionalna umjetnička kolonija "Sarajevo 2018" počinje u četvrtak 6. septembra i učinit će Baščaršiju ponovo otvorenim slikarskim ateljeom, saopćeno je iz Galerije "Preporod".

Šesta Internacionalna umjetnička kolonija Sarajevo, koju organizira Mirsada Baljić i galerija "Preporod", i ove godine, okupit će najbolje umjetnike iz sedam zemalja.

Pridružit će im se i istaknuta umjetnička imena iz BiH: Dževad Hozo, Šemsa Gavrankapetanović, Edin Numankadić, Ćazim Hadžimejlić, Adis Lukač, Ilonka Jasak i Ira Skopljak.

Od 6. do 13. septembra, u veleljepnom prostoru Gazi Husrev-begovog Hanikaha, slikat će na temu "Čarolije BiH", jer, cilj Kolonije je promocija kulturnohistorijskog naslijeđa BiH, kroz sklapanje novih prijateljstava.

- Na tlu gdje se prepliću istočna i zapadna kultura obogaćena različitostima, koristimo priliku da pokažemo i istaknemo te vrijednosti - istakla je organizatorica Mirsada Baljić.

Koloniju su podržali ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

U Galeriji 'Preporod' izložba sjećanja na Amru Kozić - Voljela je slikarstvo, planinu i ljude

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana