Sport     | 05.09.2018. 09:48 |

Objavljeni sastavi timova Davis Cup reprezentacija BiH i Japana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. septembra (FENA) - Bosanskohercegovački teniseri Mirza Bašić (ATP 81.), Tomislav Brkić (264.), Nerman Fatić (533.) i Darko Bojanović (955.) predstavljat će Bosnu i Hercegovinu u play-off meču Davis Cupa protiv selekcije Japana u Osaki od 14. do 16. septembra.

Najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur zbog povrede propušta gostovanje u Japanu, a Tomislav Brkić će i ovoga puta, osim igračke, imati i ulogu kapitena, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.  

Kao novi član selekcije BiH u Osaku putuje mladi Darko Bojanović, igrač koji je rođen i živi u Njemačkoj, ali se takmiči pod zastavom Bosne i Hercegovine. Bojanović se u tim dobro uklopio kada je u prošloj sezoni Davis Cupa trenirao sa našim teniserima za vrijeme susreta s Poljskom u Zenici.

Japan će nastupiti u sastavu: Taro Daniel (ATP 64.), Yuichi Sugita (91.), Go Soeda (176.) Yasutaka Uchiama (271.), Ben McLahlan (-/24.), a kapiten tima je Satoshi Iwabuchi.

Ovo je prvo odmjeravanje snaga japanskih i bh. tenisera u historiji šampionata u kojem će domaća ekipa nastojati da se petu godinu zaredom zadrži u najvišem rangu, dok su naši teniseri prvi put izborili mogućnost da igraju za ulazak u Svjetsku grupu.

Okupljanje bh. tima i prvi treninzi u Teniskom centru Utsubo u Osaki predviđeni su za ponedjeljak 10. septembra. Žrijeb je najavljen za četvrtak 13.septembra, nakon čega će biti poznat raspored mečeva.

Play-off za Svjetsku grupu igra se po starom, trodnevnom modelu koji predviđa pet mečeva na tri dobijena seta.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Danas počinje teniski turnir Foča Open

Džumhur poražen na startu Challenger turnira u Splitu

Fatić poražen u šesnaestini finala Challenger turnira u Splitu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta