Stranačke aktivnosti     | 04.09.2018. 09:33 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Dr. Denis Bećirović je na skupu održanom pred mnogobrojnom publikom u Gornjem Vakufu poručio: „Svoju misiju vidim kao misiju razvijanja dijaloga, povjerenja i saradnje među građanima i narodima, naročito Bošnjacima i Hrvatima. Pripadnici ova dva najbrojnija naroda u entitetu FBiH imaju najveću odgovornost za kreiranje demokratskog okruženja u kojem će se svi drugi osjećati sigurno, zaštićeno i ravnopravno.“

 „Nažalost, svjedoci smo da se oni koji godinama jako dobro sarađuju u vlasti u pravilu ʹsezonskiʹ pred izbore sjete naroda i patriotizma, kada jedino govore protiv svojih partnera, obilježavajući ih prijetnjom ovom ili onom narodu. Nemaju nikakvih problema da zajedno četiri godine dijele funkcije, resurse i izglasavaju zakone kojim pune budžete o trošku naroda, da bi se onda pozivali na interese naroda kada ljude međusobno straše onim drugim. To su metode varanja glasača gdje samo prividno suprotstavljene politike zapravo najviše koriste jedna drugoj, kao sredstvo homogenizacije i mobilizacije glasača kojim ne nude nikakva pozitivna rješenja. Njihov čitav politički program je sveden na uzvikivanje parola protiv navodnih protivnika sa kojim se zapravo međusobno jako dobro nadopunjavaju i razumiju,“ dodao je Bećirović.

 „Građani moraju konačno reći odlučno 'NE' takvim uvježbanim predizbornim igrama koje samo produbljuju nepovjerenje i krizu u društvu. U Bosni i Hercegovini u cjelini se moramo odlučno boriti za integraciju našeg društva. Unutrašnje povezivanje je preduslov izgradnje funkcionalne države koja ima euroatlantsku perspektivu. Antibosanske politike podjele možemo i moramo poraziti jedino politikom unutrašnjih i u konačnici euroatlantskih integracija.“

 „Zbog svega toga ne smijemo dozvoliti da rušilačke politike beznađa i straha nailaze na plodno tlo među narodom, a naročito među našom omladinom. Način na koji ćemo zaštititi naše buduće generacije od tih politika i zla koje su nam one nanijele u prošlosti jeste dokidanje svih oblika podjela i diskriminacije, koja je ovdje potvrđena i sudskim presudama. Integrisanjem djece u jedinstven obrazovni sistem, u okviru kojeg će naša djeca sticati pozitivno lično iskustvo u druženju sa svojim sugrađanima različitih etničkih pripadanja, ali i spoznavati činjenice o našim zajedničkim korijenima i zajedničkoj pripadnosti domovini Bosni Hercegovini je najbolji način poražavanja neprijatelja naše države,“ zaključio je Bećirović.

 Pored autora prof. dr. Denisa Bećirovića, o knjizi „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“ su govorili promotori Saša Magazinović, Nerkez Arifhodžić, Hadžem Hajdarević, mr. Ferid Buljubašić, Mustafa Polutak, Mulo Hadžić, Zukan Helez i doc. dr. Benjamina Londrc.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

SDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP-a

Saopćenje za javnost SDP-a

Klub zastupnika SDPBiH uložio amandmane na budžet FBiH za pomoć povratnicima

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana