Servisne informacije     | 04.09.2018. 08:09 |

Promet bez zastoja i posebnih ograničenja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 4. septembra (FENA) - Na većini cestovni pravaca promet se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog izvanrednog prijevoza tereta velikih dimenzija mogući su povremeni zastoji na dionici GP Kamensko - Renići - Karlov Han - Tomislavgrad - Kolo - Blažuj (skretanje za Eminovo selo).

Zbog odrona na dionici M-18 Sarajevo - Foča (na lokaciji Sijeračke Stijene) promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u dužini od 1 km preusmjeren u pretjecajnu traku.

Na dionici autoceste A1 Kakanj - Visoko (kod petlje Visoko) zbog izvođenja radova na mostu promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog izvođenja radova na ulazu u Bugojno (most preko rijeke Vrbas) na dionici M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, promet teretnih vozila se preusmjerava na dionicu Bugojno - Donji Vakuf  - Travnik, dok osobna vozila prometuju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

- M-4 Banja Luka (Rebrovac) - Čelinac,

- M-6 Domanovići - Stolac,

- M-14 Srbljani - Krupa,

- M-16.1 Klašnice - Prnjavor,

- M-18 Semizovac - Srednje, Olovo - Kladanj (Karaula),

- R-415a Šipovo - Baraći.

Zbog radova na R-418 Prozor - Tomislavgrad (dionica Podborsko raskrižje - Aćimići) promet je potpuno obustavljen. Alternativni pravac za osobna vozila je kroz naselje Sopot, dok se teretna vozila i autobusi preusmjeravaju preko Blidinja ili Bugojna.

Zbog izvođenja bojevog gađanja na Poligonu “Manjača”, biti će obustavljen promet na dionici R-411 Kola - Stričići danas, u vremenu od 08:00 sati do 16:00 sati.

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.

Počela je nova školska godina, pa sve vozače molimo da posebnu pozornost obrate na djecu pješake, posebice one najmlađe koji po prvi puta postaju aktivni sudionici u prometu.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog izvođenja radova u Hrvatskoj, obustavljen promet na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor.

Zbog izvođenja radova u Hrvatskoj, na GP Gornji Brgat promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom, saopćeno je iz AMSBIH-a.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

AMSBiH - Jutros u BiH prometuje se po suhim ili djelimično vlažnim kolnicima

AMSBiH - Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja

AMSBiH - Na većini bh. cesta prometuje se bez zastoja i posebnih ograničenja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo