Bosna i Hercegovina     | 03.09.2018. 15:00 |

Čordaš: Izgradnja 65 kuća za hrvatske, bošnjačke i srpske povratnike

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 3. septembra (FENA) – Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske (RS) Davor Čordaš posjetio je danas općine Bosanski Brod i Derventa, gdje su počeli radovi na izgradnji ukupno 65 kuća za hrvatske, bošnjačke i srpske povratnike u ove dvije lokalne zajednice.

U pitanju su projekti ukupne vrijednosti oko 2.500.000 KM, a Čordaš je veoma zadovoljan činjenicom da će njegovom realizacijom biti riješeno stambeno pitanje za 65 povratničkih porodica, u Derventi 46 i Bosanskom Brodu 19.

- Nadam se da će realizacija projekta proteći bez poteškoća, i da će ove porodice već u prvim mjesecima naredne godine ući u svoje nove domove - rekao je Čordaš.

Dodao da je veliki broj stambenih jedinica već obnovljen, ali da se proces povratka nastavlja i da ga treba podržati sve do njegovog konačnog završetka, saopćeno je iz entitetskog resornog ministarstva.

- U narednom periodu kroz realizaciju Projekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja izgradit će se 109 stambenih jedinica, u osam općina. Ukupna vrijednost ovih radova iznosi oko 3.200.000 KM -  istakao je Čordaš.

Kuće se, osim u Bosanskom Brodu i Derventi, grade i u općinama Modriča, Šamac, Vukosavlje, Bijeljina, Lopare i Pelagićevo. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Pranjić obišao pretučenog hrvatskog povratnika iz Dervente

Milanović u Derventi: Daytonski sporazum čuva ravnotežu u BiH

Podignuta optužnica za ratni zločin na području Dervente

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana