Stranačke aktivnosti     | 03.09.2018. 15:01 |

Saopćenje za javnost SBBBiH

FENA Saopćenje

Tokom nastavka posjete Krajini i razgovora s članovima i rukovodstvima SBB-a Fahrudin Radončić danas je nakon jutarnje kafe s članstvom u hotelu „Opal“ posjetio i Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić“.

Ovom prilikom direktor ove strateški važne zdravstvene institucije, dr. Smail Dervišević upoznao je Radončića s tim da bolnica prvi put nakon dugo godina posluje pozitivno i da se štete nastale velikim požarom polako, ali uspješno saniraju.

On je posebno Radončiću zahvalio na donaciji od prije nekoliko mjeseci, kada je predsjednik SBB-a od ličnih sredstava kupio novi inkubator za potrebe Pedijatrije koji je tada bio prijeko potreban. Radončić je tada uplatio 30.000 KM i nije bilo potrebe za dodatnim prikupljanjem sredstava.

Inače, Radončić je danas posjetio i NK Jedinstvo, gdje su ga rukovodstvo i dio navijača dočekali tortom. Predsjednik SBB-a se priključio finansijskoj pomoći ovom fudbalskom klubu i uplatio 10.000 KM za potrebe saniranja stanja u NK Jedinstvo, koji ne skriva nade da će za 100 godina postojanja, odnosno iduće godine, ponovo postati premijerligaš.

Uz ovo, Radončić je obišao i Tvornicu mliječnih proizvoda „Meggle“, gdje ga je menadžment upoznao s odličnim rezultatima poslovanja i neophodnošću da buduća vlast napravi bolje uvjete za poslovanje privrednika.

Radončić je danas posjetio i položio cvijeće na mezar rahmetli Irfana Ljubijankića, a cvijeće je položio i na Partizansko groblje.       

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Radončić: Skupo sam platio višedecenijsku borbu protiv državne mafije, ali, zahvaljujući Sky aplikaciji, sve dolazi na svoje

Saopćenje za javnost SBBBiH

Radončić: Komšić nema pravo da Bošnjake okreće protiv Vašingtona i ruši naše mostove prema Bajdenovoj administraciji

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta