Servisne informacije     | 03.09.2018. 14:48 |

U Bosni sutra oblačno, a u Hercegovini sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. septembra (FENA) - U sjevernim, sjeverozapadnim i istočnim područjima Bosne i Hercegovine danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku BiH malo do umjereno oblačno. Tokom dana, ponegdje u Bosni registrovana je kiša i grmljavina.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 10 stupnjeva, Sokolac 16, Bihać i Ivan-sedlo 20, Livno 21, Tuzla 23, Banja Luka, Brčko, Bugojno, Gradačac, Jajce, Sanski Most, Sarajevo i Trebinje 24, Bijeljina, Doboj i Prijedor 26, Srebrenica i Zvornik 27, Zenica 28, Mostar 29 stupnjeva.

Sutra u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom prijepodneva, postupno naoblačenje sa zapada. Poslijepodne u većem dijelu Bosna sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Padavine su moguće i ponegdje i u višim područjima Hercegovine. Vjetar u Bosni slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura kretat će se od 11 do 18, na jugu od 17 do 21, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 stupanj.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa kišom. pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura iznosit će oko 12, a najviša dnevna oko 24 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo